Opruimactie herfstbladeren in Deventer

Herfstbladeren aan de bomen zijn prachtig. Maar zodra het blad op de grond valt, kan dat problemen geven. Daarom veegt Deventer tussen 11 november en 13 december de stad schoon.

Wij halen de bladeren van de stoep, van de wegen en uit de plantsoenen. Dan is het grootste deel van het blad weg.

Help mee!

Bewoners kunnen helpen door tijdens de bladactie achterpaden en tuinen te vegen. Zo houden we samen Deventer schoon. In 2012 is samen met de bewoners in totaal meer dan twee miljoen kilo herfstblad opgeruimd. Het blad is verwerkt tot een hoge kwaliteit compost.

Gratis laten ophalen

Inwoners kunnen de bladeren in bladkorven doen, naar een verzamelplek brengen of op een hoop vegen op een veilige plek langs de weg. Als u het blad langs de kant van de weg verzamelt, kunt u Cambio bellen, telefoon 0570-622210. Zij halen het dan binnen die werkdagen gratis op.

Bladkorven

Inwoners kunnen het blad ook naar een van de bladkorven of grote verzamelplekken brengen. Op ruim 35 plaatsen zijn tijdelijke verzamelplaatsen gemaakt. Op www.deventer.nl/bladactie staan de locaties van de bladkorven en verzamelplekken.

Let op!

Om het blad zo snel mogelijk de stad uit te krijgen, vragen wij u erop te letten dat er geen takken tussen de bladeren liggen en om niet meer dan 1 kuub blad per keer op te laten halen. Mocht u meer blad hebben, kunt u Cambio natuurlijk vaker bellen.

Spring naar einde

Contact & openingstijden

Postbus 5000, 7400 GC Deventer
Telefoon: 14 0570 (zonder kengetal)
E-mail: Contactformulier

meer adressen

Openingstijden

Alle gemeentelijke afdelingen zijn vandaag gesloten.

meer tijden
Spring naar begin
Spring naar einde Spring naar begin