Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Stedelijk Orkest Lebuinus bestaat 100 jaar

Stedelijk Orkest Lebuinus wordt ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Deventer vanwege de bijzondere betekenis van 100 jaar Stedelijk Orkest Lebuinus in Deventer.

Uitreiking penning Gulden Boek

Muziekvereniging Stedelijk Orkest Lebuinus (kortweg SOL) is een begrip in Deventer.

Het is een van de grootste muziekverenigingen van Deventer en bestaat dit jaar precies 100 jaar.

Deze stabiele en levenskrachtige vereniging maakt al sinds 1920 deel uit van de Deventer muziekcultuur. In de afgelopen 100 jaar zijn er honderden mensen lid geweest. Het Stedelijke Orkest Lebuinus is een veelzijdig harmonieorkest dat bestaat uit hout-, koperblazers en slagwerk. In het orkest spelen momenteel 45 tot 50 amateur musici.

Op de wekelijkse repetities studeert het SOL een gevarieerd muziekrepertoire in. Van filmmuziek tot jazz, van pop tot klassiek en van rock naar echte concertwerken. Ieder jaar verzorgt het orkest meerdere optredens op diverse locaties in Deventer.

De maatschappelijke betrokkenheid van het orkest komt onder andere tot uiting in de muziekopleiding voor (jeugd)leden, die al vele jaren vrijwillig door eigen leden verzorgd wordt. Het SOL neemt ook deel aan gebeurtenissen die belangrijk zijn voor de stad Deventer zoals de jaarlijkse dodenherdenking op het Grote Kerkhof.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch