Stemmen als u 70 jaar of ouder bent

Bent u 70 jaar of ouder op 17 maart 2021, dan mag u voor de Tweede Kamerverkiezing per brief stemmen. U kunt ook gewoon bij een stembureau stemmen. U kiest zelf hoe u stemt.

Stemmen in een stembureau met de stempluspas

Uw stempas is op 20 februari bezorgd. Deze heet stempluspas. U kunt de stempluspas gewoon gebruiken om in het stembureau te gaan stemmen zoals u gewend bent. Of iemand voor u laten stemmen met een machtiging.

Er staat deze keer geen stembureau op vermeld. U mag stemmen in elk stembureau binnen de gemeente Deventer. Houd er wel rekening mee dat er deze keer andere stembureaus zijn in verband met corona. Zo vindt u een stembureau:

Stemmen per brief

U kunt er ook voor kiezen om te stemmen per brief.

  1. U heeft thuisgestuurd gekregen: de stempas en een pakket om per brief te stemmen.
  2. Lees de meegestuurde uitleg zorgvuldig door, want het is belangrijk dat u de papieren in de juiste enveloppen stopt. Doet u het goed, dan zal de medewerker die uw retourenvelop opent, uw ondertekende stempas zien en uw dichtgeplakte briefstembiljet-envelop.
  3. Heeft u de retourenvelop klaar, dan kunt u deze brengen naar een afgiftepunt. Kijk voor de afgiftepunten op Stemmen voor verkiezingen per brief.

Op de website van de Rijksoverheid kunt u een video over het briefstemmen bekijken (3 minuten 32 seconden):

Meer informatie?

Heeft u andere vragen? Kijk voor meer informatie op Verkiezingen. U kunt ons ook bellen op 14 0570.

English Deutsch