Viering 75 jaar vrijheid (deels afgelast)

In 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. Overal in het land waren evenementen en activiteiten gepland. Zo ook in de stad Deventer en de dorpen. Door het coronavirus is de viering in Overijssel (deels) afgelast. Veel evenementen en activiteiten zijn geannuleerd.
75, Overijssel viert vrijheid

Kijk voor meer informatie op de website www.overijsselviertvrijheid.nl. Wilt u meer weten over de activiteiten in Deventer of de subsidie die hiervoor beschikbaar is? Dan kunt u mailen naar kabinetszaken@deventer.nl.

Muurschildering

Street Art Streets maakt een muurschildering rond de viering 75 jaar vrijheid. Dit nieuwe vrijheidsmonument komt in het Sluiskwartier aan de Emmastraat, op de blinde buitenmuur van Fietskoerier Deventer (parkeerplaats achter de Schippersflat). Er is gekozen voor deze locatie, omdat de muur op een zichtbare plaats zit. De locatie is ook dicht bij de Wilhelminabrug, die een grote rol heeft gespeeld in de oorlog. De brug werd 75 jaar geleden, in april 1945, heftig gebombardeerd.

Deventer straatkunstenaar Will-Yoow (Wiljo Damstra-Rouwenhorst) maakt de muurschildering. Als het weer meewerkt, dan is het kunstwerk af op de nationale Bevrijdingsdag 5 mei. De voortgang van de schildering kunt u volgen via de social media van Street Art Streets: Instagram, Facebook en Twitter.

Bijna alle activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid in Deventer, zijn door de coronamaatregelen afgelast. Gelukkig kan dit project wel doorgaan. Street Art Streets ontvangt van Gemeente Deventer subsidie voor de muurschildering.

De burgemeester over 75 jaar vrijheid

Burgemeester Ron König roept inwoners op om toch samen stil te staan bij dit moment. “Het is te belangrijk om zomaar voorbij te laten gaan.”

Naar een YouTube filmpje

English Deutsch