Autoverkeer in Deventer

Deventer is voor autoverkeer goed bereikbaar met haar ligging aan de A1 en het aansluitend regionaal wegennet. Om ook in de toekomst goed bereikbaar te blijven, werkt Deventer onder meer aan verbetering van de Hanzeweg en voldoende parkeerplaatsen op loopafstand van de binnenstad.
Luchtfoto Deventer

Het autoverkeer binnen Deventer wordt gebundeld op een aantal hoofdassen, zoals de Hanzeweg/Henri Dunantlaan en Snipperlingsdijk/Holterweg. De toekomstige verbreding van de A1 zorgt voor een blijvende bereikbaarheid van Deventer naar en vanuit andere delen van Nederland. Meer over de A1-verbreding leest u op de website van Rijkswaterstaat.

De Wilhelminabrug vervult een steeds belangrijker functie voor het verkeer dat een relatie heeft met de binnenstad.

Wegwerkzaamheden

U kunt op 2 manieren de actuele situatie van het verkeer in en om Deventer in de gaten houden. Bekijk op de pagina Wegwerkzaamheden de kaart met werkzaamheden en de kaart met de actuele verkeerssituatie.

Film Deventer Binnen Bereik

'Deventer Binnen Bereik' geeft antwoord op de belangrijkste verkeersvragen van Deventer. De film bestaat uit 7 delen: A1, fietsers, Hanzetrace, parkeren, stationsgebied, Wellekade en de Wilhelminabrug. U kunt de film Deventer Binnen Bereik in zijn geheel, of in onderdelen bekijken.

Parkeren

Parkeren in een parkeergarage is in het centrum goedkoper dan op straat. Bent u inwoner van Deventer of heeft u hier een bedrijf, dan kunt u een vergunning voor parkeren aanvragen. Lees meer over parkeergarages, vergunningen en Belparkeren op de pagina Parkeren.

Oplaadpunten elektrische auto's

Uw elektrische auto kunt u in Deventer opladen bij 1 van de openbare parkeerplaatsen met oplaadpaal. Voor het opladen van uw elektrische auto heeft u een oplaadpas nodig.

English Deutsch