Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Beschermingsbewind

Lukt het u niet zelf uw geldzaken regelen? Bijvoorbeeld omdat u psychische of lichamelijke problemen heeft? Of heeft u te maken met een verslaving of schulden? Dan kan een beschermingsbewindvoerder uw geldzaken van u overnemen.

Beschermingsbewind aanvragen

Beschermingsbewind kan via het BAD worden aangevraagd bij de kantonrechter. De rechtbank bepaalt of u wel of niet in aanmerking komt voor beschermingsbewind. Wanneer u hiervoor in aanmerking komt, krijgt u een beschermingsbewindvoerder van het BAD toegewezen.

Wat doet een beschermingsbewindvoerder?

Een beschermingsbewindvoerder beheert uw inkomsten en zorgt ervoor dat uw rekeningen zoveel mogelijk op tijd betaald worden. Ook regelt uw beschermingsbewindvoerder zaken als een belastingaangifte, kwijtscheldingen en toeslagen.

Wanneer u schulden heeft, maakt de beschermingsbewindvoerder een overzicht van al uw schuldeisers. Ook bekijkt hij of en wanneer er gewerkt kan gaan worden aan een oplossing voor uw schulden.

Kosten beschermingsbewind

Beschermingsbewind kost geld. Hoeveel hangt af van uw situatie en uw inkomen. Wanneer u een laag inkomen heeft kan bijzondere bijstand aangevraagd worden voor deze kosten. Dit regelt de beschermingsbewindvoerder voor u. Beschermingsbewind bij het BAD is goedkoper dan beschermingsbewind bij veel andere bewindvoerders.

Contact

Heeft u vragen over beschermingsbewind? Wij helpen u graag verder. Bekijk de contactgegevens van het BAD.

English Deutsch