Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Bestemmingsplan Geertruidentuin

Het college van burgemeester en wethouders heeft het bestemmingsplan Geertruidentuin iets aangepast en voorlopig vastgesteld. Projectontwikkelaar Synchroon heeft in overleg met de gemeente, plannen ontwikkeld om het terrein van het voormalige Geertruidenziekenhuis te ontwikkelen als woonlocatie met maximaal 224 woningen en 900 m2 aan kleinschalige en ambachtelijke bedrijvigheid.

Ten behoeve van de plannen is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het college legt het plan nu voor aan de gemeenteraad.

Karakteristieke woningen

In deze groene, centrale omgeving staat het monumentale Sociaal Medisch Centrum Deventer (SMCD-gebouw) van het voormalige Deventer Ziekenhuis. Dit gebouw wordt, naast de nieuw te ontwikkelen karakteristieke woningen, onderdeel van het plan. Het betreft dus deels transformatie en deels nieuwbouw in een groene setting.

Het gebied is sinds 2008 in afwachting van herontwikkeling en inmiddels zijn grote delen van het voormalige ziekenhuis gesloopt.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.

English Deutsch