Wethouder Liesbeth Grijsen (GB)

Wethouder Liesbeth Grijsen is lid van Gemeentebelang (GB).
Wethouder Liesbeth Grijsen

Liesbeth Grijsen (Gemeentebelang)

Bijna mijn hele leven - ik ben 47- woon ik in de gemeente Deventer. De huidige gemeente Deventer moet ik zeggen, want Diepenveen en Lettele maakten daar tot de gemeentelijke herindeling in 1999 nog geen deel van uit. Ik ging in de stad naar school en studeerde in 1991 af aan de Hoge Landbouwschool, toen nog gevestigd aan de Brinkgreverweg in Deventer.

De gemeentepolitiek is toevallig op mijn pad gekomen. Voordat ik in 2005 raadslid werd, werkte ik bij het Agrarisch Telematica Centrum, waar ik verschillende automatiseringsprojecten begeleidde. Daarna werkte ik als senior adviseur en ook als teamleider bij Accon Accountants en Adviseurs.

Opeens in de raad

Wil je op de lijst? Die vraag werd mij voor de verkiezingen in 2005 door Algemeen Plattelandsbelang gesteld. Ik vond de partij, die later zou worden omgedoopt tot Gemeentebelang, sympathiek, maar wilde nog niet op een verkiesbare plek komen te staan. Tot onze verrassing behaalde APB bij deze verkiezingen 5 zetels en daarmee zat ik opeens toch in de gemeenteraad.

Aan de slag

In die periode wilden mijn man en ik ons melkveebedrijf uitbreiden met onder meer een boerderijwinkel. Ik besloot mijn baan op te zeggen en thuis aan de slag te gaan. Dat viel goed te combineren met het raadswerk, dat ik ondertussen steeds leuker begon te vinden. Het voelde goed om iets te kunnen doen voor de samenleving.

Goede keuzes

Na 9 jaar raad is het wethouderschap een gigantische sprong voor mij, maar wel één waar ik ongelofelijk veel zin in heb. Om nu aan de andere kant van de tafel te mogen zitten en zelf mede beleid te maken, vind ik erg spannend. Als wethouder financiën wil ik dat we de begroting meerjarig structureel op orde te krijgen. Dat heb je nodig als gemeente om goede keuzes te kunnen maken.

Meer dan ‘ja’ of ‘nee’

Eén van de uitdagingen waar ik mee aan de slag wil, is de raad vroeger bij de totstandkoming van beleid te betrekken. Als raadslid is je invloed vaak beperkt tot een ‘ja’ of ‘nee’ op een plan dat al is uitgewerkt. Mijn wens is dat raadsleden eerder in het proces kunnen meedenken over kaders en scenario’s.

Het wordt een drukke tijd, daar ben ik me van bewust. Gelukkig is er ook ruimte voor genieten. Ik ga graag samen met de kinderen de natuur in, wandelend of fietsend.

English Deutsch