Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Duurzame (economische) samenwerking centraal tijdens Focus op Roemenië

Met het festival Focus op Roemenië vierden Deventer, de stad Sibiu en de Roemeense gemeenschap in Nederland onlangs 30 jaar vriendschap en samenwerking. Van 15 november tot en met 15 december 2019 vonden in Deventer ruim 20 economische, educatieve en culturele evenementen plaats.

Delegatie uit Sibiu – stadhuis Deventer

Tussen 3 en 10 december was op uitnodiging van stichting NetSib, MKB Deventer en gemeente Deventer een delegatie en handelsmissie uit Sibiu op werkbezoek in Deventer. De groep bestond uit ondernemers, vertegenwoordigers van lokale, provinciale overheden, de Roemeense ambassade, businessclubs, culturele organisaties en NGO’s (Niet-Gouvernementele Organisaties). Daarnaast waren onderwijsdelegaties en studenten uit Roemenië voor studieprojecten aan de slag met Zone.College in Twello, Hogescholen Saxion in Deventer en Windesheim in Zwolle.

Tijdens het festival stonden centraal:

  • Het versterken van de duurzame (sociaal-) economische samenwerking tussen de beide steden en regio’s via o.a. matchmaking tijdens de handelsmissie;
  • Samenwerking (internationaal) onderwijs en bedrijfsleven. Er werd aandacht besteed aan studieprojecten, gerelateerd aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de VN. Verschillende sectoren en partners werken in deze projecten met elkaar samen. De projecten, mede geinspireerd op initiatieven als Deventer4GlobalGoals, dragen lokaal bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen;
  • De creatieve sector met een uitgebreid kunst- en cultuurprogramma van uiteenlopende evenementen op het gebied van fotografie, film, theater/storytelling, muziek, lezing, reünies, themabijeenkomsten over onder andere democratie, tentoonstelling enzovoort.

Een uitgebreid verslag van Focus op Roemenië is te lezen op www.netsib.nl.

English Deutsch