Nationale Ombudsman bezoekt Meest Inspirerende Global Goals Gemeente

De Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, heeft op donderdag 17 september een bezoek gebracht aan de gemeente Deventer. Hij werd ontvangen door Thomas Walder, wethouder economie en internationaal beleid in het Duurzaamheidscentrum.

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en burgemeester Ron König

Tijdens een gesprek met de wethouder en een aantal leden van de Kerngroep Deventer4GlobalGoals heeft de ombudsman geïnformeerd naar de Global Goals aanpak van Deventer. De gemeente Deventer heeft begin dit jaar de Global Goals prijs van de Vereniging Nederlandse Gemeenten International ontvangen als ‘Meest inspirerende gemeente’ in de categorie: ’Verbinder: Samenleving en bedrijfsleven.’ Deventer kreeg deze prijs omdat ze op innovatieve en impactvolle manier burgers, bedrijven en andere lokale partijen betrekt bij de implementatie van de Global Goals.

Het programma van het bezoek hield ook een ontmoeting met burgemeester Ron König in. Daarnaast kreeg de Nationale ombudsman een rondleiding door het Duurzaamheidscentrum en door het stadhuis van Deventer, één van de meest duurzame overheidsgebouwen van Nederland.

Voor meer informatie: zie www.deventer4globalgoals.nl.

English Deutsch