Videoboodschap wethouder Thomas Walder op Global Goals Vlaggendag

Vandaag 25 september hijst gemeente Deventer de Global Goals vlag. Dit in het kader van de Gemeenten4GlobalGoals Vlaggendag, een initiatief van de VNG opgezet binnen de landelijke Gemeenten4GlobalGoals campagne. Thomas Walder, wethouder economie en internationaal beleid nodigt uit tot meer actie rondom de Global Goals via een videoboodschap.

Thomas Walder hijst de Global Goals vlag

Exact 5 jaar geleden zijn de Global Goals door de VN aangenomen en daarom hijsen zoveel mogelijk gemeenten, ministeries, duurzame bedrijven, maatschappelijke en kennisinstellingen de Global Goals vlag. De actie maakt de cruciale inzet van Nederlandse gemeenten voor het behalen van de doelen zichtbaar.

Bekijk de videoboodschap van Thomas Walder (2 minuten 14 seconden):

Naar een YouTube filmpje

Deventer4GlobalGoals

Als Meest inspirerende Global Goals Gemeente van Nederland dit jaar laat Deventer ook vandaag zien dat zij deze doelen hoog heeft staan en daar een actieve bijdrage aan levert. Dit doet de gemeente niet alleen, maar samen met Saxion Hogeschool, de Bibliotheek Deventer, het Kunstenlab, het Duurzaamheidscentrum en NetSib Foundation. Al deze organisaties zijn ook vertegenwoordigd in de Kerngroep Deventer4GlobalGoals die sinds 2018 bestaat en de organisaties van activiteiten in Deventer rondom de duurzame doelstellingen stimuleert en faciliteert. Ook diverse bedrijven waaronder Witteveen+Bos schenken vandaag extra aandacht aan de Global Goals.

Voor meer informatie over de Global Goals activiteiten in Deventer, bezoek de website www.deventer4globalgoals.nl.

English Deutsch