Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

In de media

Hieronder vindt u artikelen en RTV-uitzendingen uit de media met betrekking tot "Deventer bezinnigt! Een Kwestie van Kiezen".

Deventer aanpak om samen met de samenleving te komen tot bezuinigingen genoemd in uitzending Pauw & Witteman -30 november

In het kader van bezuinigingen in samenspraak met burgers komt in een uitzending van Pauw & Witteman ook de aanpak van Deventer ter sprake. De hele uitzending kan worden bekeken via de volgende link. Het precieze fragment is te bekijken vanaf tijdcode 13:30.

Deventer Bezinnigt! en het zwembad Looermark worden kort besproken in het RTL nieuws. - 26 november.

Deventer Bezinnigt! in het RTL Nieuws van 26 november, o.a. over zwembad Looermark. De uitzending kan worden bekeken via de volgende link.

Interview Radio 1 met wethouder Ahne op 24 november 2010

Dit interview is te beluisteren via de volgende link

Deventer bezinnigt!. Aflevering 4: verslag van de werksessie ‘Economie en cultuur’. – 8 oktober

Aflevering 4 van het programma Deventer bezinnigt! ging over 'Economie en cultuur'. Deze aflevering is te bekijken via de volgende link: Aflevering 4: Economie en cultuur

Deventer bezinnigt!. Aflevering 5: verslag van de werksessie ‘Leefomgeving – wijk 1’. – 15 oktober

Aflevering 5 van het programma Deventer bezinnigt! ging over 'Leefomgeving'. Deze aflevering is te bekijken via de volgende link: Aflevering 5: Leefomgeving

Deventer bezinnigt!. Aflevering 6: verslag van de werksessie ‘Ruimte en projecten’. – 22 oktober

Aflevering 6 van het programma Deventer bezinnigt! ging over 'Ruimte en projecten'. Deze aflevering is te bekijken via de volgende link: Aflevering 6: Ruimte en projecten

Wijken gaan ‘bezinnigen’

In alle wijken wordt de komende weken de vraag gesteld hoe de gemeente Deventer het beste vele miljoenen kan bezuinigen. De gemeente moet zo’n 15 miljoen besparen op haar uitgaven of anders manieren vinden om extra geld te ‘verdienen’.

Deventer Nu TV: tussenstand Deventer bezinnigt! – 27 september

De tussenstand van Deventer bezinnigt kan worden bekeken in de volgende video 

Deventer bezinnigt!. Aflevering 3: verslag van de werksessie ‘samenleven en meedoen’. – 24 september

Aflevering 3 van het programma Deventer bezinnigt! ging over 'samenleven en meedoen'. Deze aflevering is te bekijken via de volgende link: Aflevering 3: Samenleven en meedoen

Deventer bezinnigt!. Aflevering 2: verslag van de werksessie ‘Dienstverlening en regelgeving’. – 17 september

Aflevering 2 van het programma Deventer bezinnigt! ging over 'dienstverlening en regelgeving'. Deze aflevering is te bekijken via de volgende link: Aflevering 2: Dienstverlening en regelgeving

Deventer bezinnigt!. Aflevering 1: verslag van de werksessie 'Jeugd'. - 10 september

Een korte impressie van de werksessie Jeugd, gemaakt door DeventerTV, is online te bekijken via de volgende link: Aflevering 1: Jeugd

Deventer Nu TV: eerste werksessies Deventer bezinnigt! - 7 september

Bij de eerste werksessies van het project Deventer bezinnigt! zijn opnames gemaakt door Deventer Nu TV. De desbetreffende aflevering kan online worden bekeken via de volgende link

Lastig jaar in het verschiet voor Het Burgerweeshuis

Het Burgerweeshuis gaat een moeilijk jaar tegemoet. De bezoekerscijfers lopen terug en er dreigt een korting op de gemeentelijke subsidie. Daarom heeft het poppodium besloten bezuinigingen door te voeren. “We kunnen dat geld niet missen, maar we moeten wel nadenken over andere manieren om geld te verdienen”.

Gemeente in overleg met Deventer bevolking over aard bezuinigingen

In het stadhuis was gisteren de eerste werksessie van "Deventer bezinnigt!", het adviesproces waarmee de gemeente, samen met de Deventer bevolking, zinvolle verdien- en bezuinigingsmogelijkheden wil verkennen. Ongeveer 50 mensen, voornamelijk vertegenwoordigers van diverse Deventer organisaties, waren bij de werksessie aanwezig.  

Bijval voor aanpak bezuinigingen

De manier waarop stad en ommelanden worden betrokken om uiteindelijk te kunnen besluiten over miljoenen aan bezuinigingen heeft de instemming van de gemeenteraad.

Discussie bezuinigen start

Iedere inwoner van Deventer mag meedenken en –praten over de miljoenen die de gemeente in de komende jaren moet besparen. De discussie start over ruim een week: op 30 augustus is de eerste bijeenkomst.

Culturele instellingen zien alternatieven voor bezuinigingen

De culturele instellingen van Deventer zien mogelijikheden om meer geld te verdienen en zo (deels) te ontkomen aan de dreigende bezuinigingen. Dat hebben ze gisteravond gezegd tijdens de "Deventer bezinnigt"-bijeenkomst in het stadhuis.

RTV Oost - Nieuwsuitzending: inspraak in bezuinigingen - 27 augustus

Deventer gaat bezuinigen en wil dat doen in samenspraak met inwoners en instellingen.

Gemeente snijdt in eigen vlees

Vooruitlopend op de grote bezuinigingsoperatie snijdt de gemeente Deventer alvast in eigen vlees. De gemeente doet het met onmiddellijke ingang zuiniger aan en denkt zo in 2011 al drie miljoen euro te besparen.

Deventer wil verdienen én bezuinigen

Gemeente Deventer heeft besloten om tot 15 miljoen euro aan voorstellen te ontwikkelen voor verdien- en bezuinigingsmogelijkheden. De Deventer samenleving mag meebeslissen.

Deventer bezinnigt! is de naam van "het interactieve adviesproces om samen met liefst álle inwoners te komen tot verdien- en bezuinigingsmogelijkheden en effecten daarvan voor Deventer in kaart te brengen".

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Logo Deventer bezinnigt! Een kwestie van kiezen
Logo Deventer bezinnigt! Een kwestie van kiezen
English Deutsch