Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Nieuws van Deventer bezinnigt!

 

Deventer maakt ambities interactief bezuiningsproces grotendeels waar

De gemeente heeft met Deventer bezinnigt!, het proces om samen met de Deventer samenleving te komen tot verdien- en bezuinigingsideeën, zijn ambities grotendeels waargemaakt. Het proces is professioneel aangepakt en heeft positieve resultaten opgeleverd: het pakket verdien- en bezuinigingsmaatregelen is beter geworden. Het besef dat bezuinigingen nodig zijn, is groter geworden. Participanten zijn overwegend tevreden over het uiteindelijke pakket en het verloop van het proces. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten. Dat blijkt uit een onderzoek door Partners+Pröpper.

College stuurt definitieve voorstellen door naar raad

Logo Deventer bezinnigt

Het college heeft op 10 mei de definitieve verdien- en bezuinigingsvoorstellen behandeld en op 13 mei doorgestuurd naar de raad. De diverse adviesraden hebben hun advies gegeven over het totaalpakket. De adviezen hebben niet geleid tot aanpassingen van de voorstellen. Wel worden een aantal suggesties overgenomen voor verdere uitwerking.

In de media: Zinnig nadenken verzacht bezuinigingen

Overal moet bezuinigd worden en daarbij vallen spaanders. Veel gemeenten staan in brand, maar in Deventer zijn de reacties op het besparingsplan lovend.(Bron: De Stentor).

In de media: Meest pijnlijke bezuinigingen ontspringen de dans

De gemeente bezuinigt fors, maar rigoureus snijden blijft uit. Besparingen die direct het dagelijks functioneren in de stad en ommelanden raken, zijn vermeden. (Bron: De Stentor).

In de media: Instellingen kunnen leven met bezuiniging

De forse bezuinigingen die diverse organisaties in de stad moeten doorvoeren lijken voor hen niet onoverkomelijk. Dat blijkt uit een rondgang langs de instellingen die op het oog het hardst worden geraakt. (Bron: De Stentor).

In de media: Bezuinigingen vallen miljoen hoger uit

Deventer moet uiteindelijk 15,9 miljoen euro besparen. Dit is krap een miljoen meer dan waarmee steeds is gerekend. Ondanks de tegenvaller blijken draconische bezuinigingsmaatregelen, zoals het sluiten van allerlei voorzieningen, niet nodig. (Bron: De Stentor).

College presenteert voorstellen voor bezuinigingen

College presenteert voorstellen voor bezuinigingen

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag de voorstellen voor de bezuinigingen gepresenteerd. Het bezuinigingspakket ligt nu voor bij de diverse adviesraden die er nog hun advies over moeten uitbrengen. Het pakket is een gewogen geheel aan verdien- en bezuinigingsmaatregelen, verdeeld over alle gemeentelijke beleidsvelden en portefeuilles van het college. Van de in totaal 13,9 miljoen euro aan bezuinigingsvoorstellen, is 8,6 miljoen afkomstig van suggesties uit de samenleving. De gemeenteraad neemt op 22 juni definitieve besluiten over de bezuinigingen.

Oudere berichten

Overzicht van oudere nieuwsberichten
Titel van het nieuwsbericht Publicatiedatum
In de media: Deventer schrapt schoolzwemmen 08 april 2011 om 14:32
In de media: Inlooppunten Centrum Jeugd en Gezin in... 08 april 2011 om 02:00
In de media: Brandweerpost Colmschate vreest sluiting 08 april 2011 om 02:00
Iedereen Actief!: visie op geïntegreerde uitvoering... 21 maart 2011 om 13:46
In de media: Creatieve sector snijdt met arrogantie 17 maart 2011 om 14:58
In de media: Culturele instellingen verdelen bezuin... 14 maart 2011 om 16:49
VNG en overheid in gesprek over extra taken en kort... 03 februari 2011 om 10:09
Uitwerking verdien- en bezuinigingsvoorstellen in v... 03 februari 2011 om 10:07
Logo Deventer bezinnigt! Een kwestie van kiezen
Logo Deventer bezinnigt! Een kwestie van kiezen
English Deutsch