Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

VNG en overheid in gesprek over extra taken en kortingen

Gemeenten zijn bezorgd over de combinatie van taken en bezuinigingen die op hen afkomt. Ze willen wel extra taken op zich nemen, maar niet als uitvoeringskantoor van het rijk. En daar ziet het op dit moment wel naar uit. Gemeenten krijgen niet alleen taken erbij, ze krijgen ook een heleboel regels erbij en dan moet het nog flink goedkoper.

Logo VNG
Thumbnail

De Vereniging Nederlandse gemeenten (VNG) en het Rijk zijn momenteel in overleg om te komen tot een bestuursakkoord. Daarin moeten de overheveling van taken van het Rijk naar gemeenten en de daaraan gekoppelde bezuinigingen worden vastgelegd. Medio februari wil het Rijk een besluit nemen over dit akkoord. Dan wordt ook duidelijk welke taken daadwerkelijk richting gemeenten worden doorgeschoven en welke budgetten daaraan worden verbonden.

Dat de gemeente het de komende jaren met minder geld moeten doen om deze taken uit te voeren is nu al duidelijk. Hoe groot de uiteindelijke bezuinigingen zijn, wordt medio februari duidelijk. Dan wordt het ook pas helder of gemeente nog extra bezuinigingen op hun begroting moeten doorvoeren. Mocht dat zo zijn, dan heeft dat ook gevolgen voor Deventer.

Logo Deventer bezinnigt! Een kwestie van kiezen
Logo Deventer bezinnigt! Een kwestie van kiezen
English Deutsch