Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Senior projectmanager gebiedsontwikkeling

De gemeente Deventer zoekt een Senior projectmanager gebiedsontwikkeling voor 32 -36 uur per week.

Stadhuis Deventer

Werkveld

Je gaat aan de slag als senior project- en procesmanager van gecompliceerde/strategische gebiedsontwikkelingsprojecten zoals (her)ontwikkeling of herstructurering van woongebieden of bedrijventerreinen of procesbegeleiding van grote particuliere ruimtelijke initiatieven. Je geeft leiding aan complexe opgaven die strategisch en multidisciplinair van aard zijn met een hoge politieke, financiële en/of maatschappelijke impact.

Taakvelden

 • Je bent verantwoordelijk voor de opzet van het faseren, beslissen en beheersen van het project;
 • Je stuurt projectteams aan en regisseert het proces met de externe partijen en gemeentelijke experts;
 • Je draagt zorg voor de totstandkoming van integrale planvorming en de bestuurlijke borging daarvan;
 • Je adviseert het gemeentebestuur en organiseert het bestuurlijke besluitvormingsproces;
 • Je voert onderhandelingen en maakt afspraken met (private) partijen over transacties, samenwerkingsvormen en overeenkomsten;
 • Je organiseert de betrokkenheid van de samenleving bij het project;
 • Je bent verantwoordelijk voor interactie met alle betrokkenen, belanghebbenden en media;
 • Je signaleert en rapporteert over de beheersaspecten (GROTICK) van het project.

De geschikte kandidaat

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau, (bijvoorbeeld in de richting bestuurskunde, bouwkunde, stedenbouw, vastgoed, planologie);
 • Je hebt in je recente loopbaan minimaal 8 jaar ervaring opgedaan met (binnenstedelijke) gebiedsontwikkelingsprojecten in de rol van projectmanager;
 • Je hebt daarbij ruime aantoonbare ervaring met grote en/of politiek gevoelige projecten;
 • Je bent gewend leiding te geven aan projectteams met expertises van buiten en binnen de organisatie;
 • Je bent in staat op diplomatieke wijze invloed uit te oefenen en je netwerk te benutten om projectdoelen te realiseren;
 • Je bent zichtbaar, stevig in je presentatie waarbij het “verbinden” van partijen in je genen zit;
 • Je hebt visie en oog voor nieuwe ontwikkelingen, ziet kansen en daarnaast blijf je resultaatgericht;
 • Je kunt goed onderhandelen, brengt risico’s in beeld en weet deze te managen;
 • Een procesmatige aanpak is onontbeerlijk in jouw werk en is dus gesneden koek voor jou.

Wat bieden wij

 • Een functie van 32- 36 uur in een open en ambitieuze organisatie, met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Het betreft een structurele functie in schaal 13 (max € 5.984,-). Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding;
 • Een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar budget (IKB, 17,05% op jaarbasis) bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget, inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering, besteedt.

Het team PRO

Het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling (PRO) werkt eenduidig op hoogwaardige en professionele wijze aan de uitvoering van de projectopgave van Deventer.

Het team voert projecten uit in het brede ruimtelijke fysieke spectrum, sociaal domein, ict, bedrijfsvoering en dienstverlening. Daarnaast wordt er vanuit het team sturing gegeven aan het programma Leefomgeving en Herstructurering & Vastgoed.

In het team werken projectmanagers, projectleiders, planeconomen, juristen, juridisch planologen, makelaars en programma(onderdeel)managers en projectassistenten. Het team bestaat uit ca. 75 mensen.

Alle medewerkers hebben een zelfstandige rol binnen het team, maar zoeken elkaar op om van elkaar te leren. De teamontwikkeling is gericht op het versterken van elkaar in de opgaven die we in portefeuille hebben en op persoonlijke ontwikkeling. Wij verwachten van de kandidaat  dat hij/ zij de teamontwikkeling mede vorm en inhoud geeft door het brengen van kennis van buiten naar binnen en actief meedenken en uitwerken.

De gemeente Deventer

Deventer, een stad om van te houden. En daarmee bedoelen we dat voor en in de gemeente Deventer met hart en ziel wordt gewerkt voor inwoners, bedrijven en anderen die met de gemeente in aanraking komen. Ambitieuze plannen maken, deze realiseren en een handen uit de mouwen mentaliteit, zien we graag bij de gemeente Deventer. Om dit alles gezamenlijk en transparant te laten verlopen hebben we participatie met burgers, bedrijven en ketenpartners hoog in het vaandel staan.

Informatie en reageren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het teammanagement van het team PRO, mevrouw Antonique Hamaker (0651696020).

Je belangstelling kun je alleen via het digitale sollicitatieformulier kenbaar maken. Wij ontvangen dit formulier graag uiterlijk 24 maart 2019. De gesprekken staan gepland op  donderdagmiddag 4 april 2019. Er zal je worden gevraagd een casus voor te bereiden.

Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

English Deutsch