Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Beleidsadviseur Parkeren

De gemeente Deventer zoekt een Beleidsadviseur Parkeren voor 24 uur per week.

Het werk

Tienduizenden bezoekers komen dagelijks naar Deventer, voor werk of bezoek aan stad en ommeland en parkeren hun auto of fiets. Jij draagt eraan bij dat dit probleemloos kan, waarbij je uiteraard zorgt voor een goede samenhang met het parkeren door de bewoners en de diverse bedrijven.

  • Als beleidsadviseur maak je beleid voor het parkeren en geef je adviezen over projecten en ontwikkelingen.
  • Je bent hèt aanspreekpunt voor strategische en project overstijgende parkeervraagstukken. Je werkt samen met programmamanagers, verkeerskundigen en de parkeermanager om het parkeerbeleid en de landelijke ontwikkelingen naar de praktijk te vertalen. Je draagt ook het huidige parkeerbeleid en het meerjarig perspectief uit.
  • Je adviseert het college van B&W, raad, collega’s, partners en ontwikkelaars over parkeren en werkt daarmee aan een bereikbaar Deventer.

Wie komt in aanmerking

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en hebt ruime ervaring (5 jaar) in het werkveld parkeren.
  • Je bent een stevige persoonlijkheid die die openstaat voor en geïnteresseerd is in de mening en belangen van een ander en bent in staat om op een vriendelijke en duidelijke wijze te communiceren en proactief samen te werken.
  • Je kent het ruimtelijke/economische beleid en de opgaven die daarbij komen kijken en bent in staat om complexe (gebieds)ontwikkelingen te doorgronden.
  • Je signaleert ontwikkelingen en weet kansen te verzilveren, bijvoorbeeld op het gebied van "smart mobility" en digitalisering. Je maakt in de parkeerdiscussie een brede afweging van de vele belangen die daarbij spelen.
  • Je bent in staat (parkeer)data te vertalen naar beleidsadviezen. Je legt gemakkelijk contact en hebt een heldere penvoering; makkelijk en helder. In de dynamiek van de politiek bestuurlijke context voel je je als adviseur helemaal thuis.

Wat bieden wij

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3348 (aanloopschaal 11) en maximaal € 5520 (functionele schaal 12) bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Dit is exclusief 17,05% Individueel keuzebudget op jaarbasis.

Deventer heeft eigentijdse secundaire arbeidsvoorwaarden. Via het keuzemodel kun je (een deel van) je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, verlofuren en je persoonlijk budget inzetten voor aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten. Daarnaast kun je je IKB en verlofuren ook inzetten voor fiscaal voordelige arbeidsvoorwaarden. Verder hebben wij een regeling betaald ouderschapsverlof en variabele werktijden. Het betreft een tijdelijke vacature voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

De gemeente Deventer en het team Beleid

De vraagstukken van nu en morgen vragen om integraliteit, samenhang en om professionals die uitwisselen óver hun inhoudelijke expertise heen. Om hier de optimale context voor te maken is alle beleidsontwikkeling binnen de gemeente Deventer samengebracht in 1 team.

De gemeente Deventer is een moderne en snel schakelende gemeentelijke organisatie met de blik naar buiten en een focus op het realiseren van ondernemers- en inwonerstevredenheid.

De directieraad stuurt op 1 organisatie, met medewerkers die met plezier werken aan de Deventer vraagstukken. Een organisatie waarin we integraal werken, over team-, domein- en organisatiegrenzen heen. We werken samen volgens onze kernwaarden Zorgzaam, Open, Verantwoordelijk en Durf.

Informatie en reageren

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Richard van Hout programmamanager Leefomgeving, telefoon: 06 - 22 08 77 14 of Rob Lub, teammanager Beleid, telefoon: 06 - 20 97 32 95.

Je belangstelling kun je alleen via het digitale sollicitatieformulier kenbaar maken. Wij ontvangen dit formulier graag uiterlijk zondag 1 september 2019.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

English Deutsch