Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Informatiemanager

Het samenwerkingsverband van de 3 gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte (DOWR) zoekt een Informatiemanager voor 36 uur per week.

Organisatie

De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte (DOWR) werken intensief samen op het gebied van bedrijfsvoering. Zo worden er kosten bespaard, worden er betere producten geleverd en de service richting de inwoners van de gemeenten, maar ook richting de eigen medewerkers vergroot. Bovendien zijn de gemeenten minder kwetsbaar door deze manier van samenwerken. Samen bedienen ze de inwoners en bedrijven nog beter en sneller.

Binnen de DOWR is er voor het deelgebied ICT een vacature voor een Informatiemanager. Intern wordt deze functie Concern Informatie Strateeg (CIS) genoemd.

Alle 3 de gemeenten hebben een strategisch informatieoverleg ingesteld en de 3 Directeuren Bedrijfsvoering zijn als Chief Information Officer (CIO) aangesteld. Zij sturen gezamenlijk de Informatiemanager/Concern Informatie Strateeg aan.

Wat ga je doen?

 • Als Concern Informatie Strateeg (CIS) ben je gesprekspartner en adviseur voor het bestuur, de raad en de directies van de 3 DOWR-gemeenten en het directieberaad DOWR.
 • Je signaleert en adviseert wanneer ingespeeld moet worden op ontwikkelingen of anderszins tot actie moet worden overgegaan.
 • Je adviseert en stuurt op innovatie en doorontwikkeling van de informatiehuishouding van de DOWR en de 3 gemeenten.
 • Je bent verantwoordelijk voor duurzame meerjarige uitvoeringsplannen van de informatievoorziening van de DOWR-gemeenten, op domeinniveau en domein overstijgend, alsmede het doorontwikkelen van de visie.
 • Om je rol in te vullen en de opgave die je hebt te realiseren, werk je nauw samen met i-adviseurs en i-architecten van de DOWR-I-werkorganisatie en bovenal de business zelf.
 • Als CIS vervang je zo nodig de Chief Information Officer.

Wie ben jij?

 • Je hebt een universitaire werk- en denkniveau en bij voorkeur een academische opleiding richting informatiemanagement.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid die gezaghebbend en met daadkracht opereert; iemand met sterke verbindende en veranderkundige kwaliteiten.
 • Je bent uitermate goed op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties vanuit de Rijksoverheid, VNG en/of Dimpact en weet deze om te zetten naar een visie op bestuurlijk, concern en business niveau.
 • Je bent niet alleen deskundig op de inhoud; ook heb je gevoel voor het proces en de procedures. Dit betekent dat je over een grote mate van stuurkracht beschikt en handig in kan spelen op ontwikkelingen en je netwerk op slimme wijze weet te benutten.
 • De CIS heeft geen doorzettingsmacht, daarom is het belangrijk dat je kan verleiden, verbinden en overtuigen. Door jouw werkwijze en persoonlijkheid krijg je vertrouwen.

Wat bieden we jou?

Om te beginnen een verantwoordelijke en maatschappelijk relevante functie bij een drietal inspirerende gemeenten die streven naar een zo hoog mogelijke inwoners- en ondernemerstevredenheid. Je komt verder te werken binnen een fijn netwerk van professionals waar eigen initiatief, durf en kwetsbaar durven opstellen wordt gewaardeerd en ruimte voor is. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om je zelf verder te ontwikkelen, zowel qua tijd als budget. Via het individuele keuzebudget kun je namelijk (een deel van) je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, verlofuren en je persoonlijk budget inzetten voor aankoop van extra verlofuren en financiering van studiefaciliteiten.

Uiteraard ontvang je ook een uitstekend basissalaris dat, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 4.022 (aanloopschaal 12) en maximaal € 5.984 (functionele schaal 13) bruto per maand bedraagt, op basis van een 36-urige werkweek. Dit is exclusief het 17,05% Individuele keuzebudget (IKB) op jaarbasis. Verder zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden eigentijds. Zo kun je je IKB en verlofuren ook inzetten voor fiscaal voordelige arbeidsvoorwaarden. Verder is er een regeling betaald ouderschapsverlof en variabele werktijden. Je werkt tenslotte voor DOWR, maar komt in dienst van de gemeente Deventer.

Geïnteresseerd?

LEV Carrièremakers voert exclusief de werving & selectie uit voor DOWR. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt dan ook niet op prijs gesteld. Wij ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 4 september 2019. Je belangstelling kun je via het digitale sollicitatieformulier kenbaar maken. Dat heeft onze nadrukkelijke voorkeur. Eventueel kun je ook strikt per email je cv onder vermelding van de vacature naar sophie@lev-hr.nl sturen. Een motivatie(brief) toevoegen mag wel (als je dat zelf wenselijk of noodzakelijk vindt), maar is niet nodig. Als jouw cv daar aanleiding toe geeft, bespreken we je motivatie liever face-to-face en nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer weten over de vacature en/of organisatie, dan kun je bellen met Johan Post: telefoonnummer 06 - 28 83 27 12. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

 

Naar een YouTube filmpje

English Deutsch