Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Stemmen voor cameratoezicht kan nog tot en met 26 februari

Deventer bedrijven op Bergweide, Kloosterlanden en de Weteringen beslissen zelf over het behoud van cameratoezicht op deze bedrijventerreinen. Het cameratoezicht blijft als minstens de helft van de bedrijven zich uitspreekt en 2/3 van de stemmen vóór cameratoezicht is. Stemmen kan nog tot en met dinsdag 26 februari.

De initiatiefnemer voor de stemming is de Stichting beveiliging bedrijventerreinen Deventer (SBBD), die de bedrijventerreinen veilig wil houden met cameratoezicht. De huidige camera’s zorgden enkele jaren geleden voor een spectaculaire daling van het aantal inbraken: van 38 naar 2. Inmiddels zijn deze camera’s aan vervanging toe. In het nieuwe voorstel gaat iedere ondernemer meebetalen. Meer informatie over de draagvlakmeting vindt u op www.deventer.nl/biz.

Criminaliteit verdwenen

Wethouder Economie Thomas Walder onderschrijft het belang van cameratoezicht: ”Sinds de huidige camera’s er hangen is de criminaliteit op de bedrijventerreinen vrijwel verdwenen. Dat willen we graag zo houden, daarom ligt er een voorstel voor hernieuwd cameratoezicht waar iedereen aan meebetaalt. Dat is financieel goed te doen als genoeg bedrijven meedoen.”

Steentje bijdragen

Albert Ploeger van Uitgeverij DAVO op bedrijventerrein Bergweide en tevens voorzitter van SBBD: “De afgelopen jaren betaalde slechts zo’n 30% van de bedrijven voor het cameratoezicht. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, dan blijven de camera’s ook na 1 maart aan. Mij geeft dat een prettig en veilig gevoel.”

Stemmen

Het aantal inbraken op de bedrijventerreinen daalde de afgelopen 5 jaar spectaculair naar 2 in 2018, waarbij de daders dankzij het cameratoezicht konden worden aangehouden. Ondernemers op de bedrijventerreinen kunnen hun stem nog tot en met dinsdag 26 februari 2019 uitbrengen.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

English Deutsch