Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Bladactie

Het Groenbedrijf en Cambio halen in november en december het blad van stoepen en wegen tijdens de bladactie.

Blad veroorzaakt op de ene plek meer overlast dan op de andere. Ondervindt u ernstige hinder van blad, zoals een gevaarlijke verkeerssituatie, dan kunt u dat melden. We ruimen het dan zo snel mogelijk op.

Blad als meststof

De gemeente ruimt het blad op waar het moet en laat het liggen waar dat kan. Planten groeien beter als u in het najaar afgevallen blad verspreidt over uw grond onder en tussen de planten. Lees meer over blad als meststof.

Wanneer is het blad opgeruimd in mijn buurt?

Bekijk de kaart om te zien wanneer er in 2019 uw wijk geveegd is. Najaar 2020 vindt u hier de actuele kaart voor de Bladatie 2020. Gingen de werkzaamheden in een wijk in de geplande week niet door? Dan werden de werkzaamheden opgeschoven. Deze wijzigingen zijn zo snel mogelijk terug te vinden op de kaart.

Meehelpen

Gelukkig helpen veel bewoners mee door vóór de bladactie de stoep schoon te vegen. Helpt u ook? Neem dan de volgende stappen:

 • haal een bladkorf op bij Het Groenbedrijf;
 • plaats uw eigen bladkorf of maak een bladhoop.

Denk bij het plaatsen van een bladkorf of bladhoop aan het volgende:

 • doe alleen blad in de bladkorf of op de bladhoop;
 • plaats de bladkorf of -hoop op 1 tot 2 meter van de openbare weg; en goed bereikbaar met een vrachtwagen;
 • niet op particulier terrein, daar mag de vrachtwagen niet komen;
 • niet onder een boom in verband met het legen door een vrachtwagen;
 • niet achter een parkeerplaats;
 • op een veilige plek, dus niet bij een uitrit en kruisingen van wegen;
 • de bladkorf is vierkant, minimale afmeting 1,5 bij 1,5 meter;
 • de bladkorf dient uiterlijk 1 april van het gazon verwijderd te zijn.

Meld een volle bladkorf of bladhoop bij Cambio via telefoonnummer 0570 62 22 10 of via het formulier op de website.

Blad melden vanwege gevaarlijke situatie

Ontstaat er een gevaarlijke situatie als gevolg van blad? Deze kunt u melden via Slim Melden. U doorloopt de volgende stappen:

 1. Ga naar Slim Melden en zoek de locatie op de kaart waar u hinder heeft ondervonden van het gevallen blad. Als u toestaat dat Slim Melden uw locatie mag zien, dan toont de website direct waar u zich bevindt op de kaart. U kunt overal op de kaart klikken om een melding te maken.
 2. Omschrijf uw melding zo duidelijk mogelijk, dit helpt ons om de situatie te kunnen inschatten en de melding met gepaste urgentie te kunnen oppakken.
 3. Voeg, indien mogelijk, een foto toe waarop de situatie goed zichtbaar is. Let op! Laat op de foto(‘s) ook de omgeving zien, zodat goed duidelijk is waar het blad zich bevindt en wat de overlast inhoudt.
 4. Voeg uw contactgegevens toe. Zo kunnen we contact met u opnemen als er onduidelijkheden zijn. We kunnen de melding dan sneller en beter oppakken.
English Deutsch