Logo gemeente Deventer

Bladactie

Tijdens de bladactie halen Circulus-Berkel, Cambio en Het Groenbedrijf ieder jaar de bladeren van stoepen, wegen en waar nodig uit het plantsoen. Op 22 november start de bladactie. Deze duurt 5 weken. Bekijk op de kaart hieronder op welke dag(en) uw wijk aan de beurt is.


Wanneer wordt het blad in mijn buurt opgeruimd?

Voordat de bladactie op 22 november officieel start, wordt er in de wijken al wat voorwerk gedaan. Denk hierbij aan vegen, blazen en korven legen.

Bekijk de kaart om te zien wanneer uw wijk wordt geveegd. Als u klikt op het weeknummer van uw wijk ziet u de dagplanning. Zelf kunt u helpen door uw auto te verplaatsen of blad te verzamelen op een bladhoop.  


Meehelpen

Gelukkig helpen veel bewoners mee door vóór de bladactie de stoep schoon te vegen. Helpt u ook? Neem dan de volgende stappen:

  • Het Groenbedrijf plaatst in samenwerking met Deventer Schoonfamilie in totaal 100 korven waar u uw bladafval kunt verzamelen. Vanwege veiligheid en bereikbaarheid plaatst het Groenbedrijf de bladkorven dit jaar zelf. Daarnaast kunt u ook zelf een bladhoop maken. Meld een bladhoop bij Cambio via telefoonnummer 0570 - 62 22 10 of via het formulier op de website. Het blad wordt dan opgehaald. 

Denk bij het maken van een bladhoop aan het volgende:

  • Doe alleen blad in de bladhoop;
  • Plaats de bladhoop goed bereikbaar zodat de vrachtwagen er goed bij kan; 
  • Niet op particulier terrein, daar mag de vrachtwagen niet komen;
  • Niet achter een parkeerplaats;
  • Op een veilige plek, dus niet bij een uitrit en kruisingen van wegen.

Bekijk via het Overzicht bladkorven (Pdf) om de bladkorven per wijk te zien.


Blad melden vanwege gevaarlijke situatie

Ontstaat er een gevaarlijke situatie als gevolg van blad? Deze kunt u melden via Slim Melden


Blad als meststof

De gemeente ruimt het blad op waar het moet en laat het liggen waar dat kan. Planten groeien beter als u in het najaar afgevallen blad verspreidt over uw grond onder en tussen de planten. Lees meer over Blad als meststof.


Bladkorven en egels

Bladkorven zijn aantrekkelijk voor de egel om zijn of haar winterslaap in door te brengen. Een logische keuze, maar eentje die gevaarlijk kan zijn wanneer de bladkorven geleegd worden. Om de egels te helpen kunt u gaas plaatsen rond de korf (vanaf de bodem tot ongeveer 25 cm hoog). U kunt gratis gaas afhalen bij het fietsdepot aan de Westfalenstraat 5.

Bijlage Grootte
Overzicht bladkorven Deventer 115,0 KB