Deventer Boekenmarkt

De 32e editie van de Deventer Boekenmarkt is op zondag 1 augustus 2021. Op de avond voorafgaand aan de boekenmarkt kunt u naar het poëziefestival Het Tuinfeest.
Deventer Boekenmarkt

Met bijna 900 boekenkramen aan de IJsselkade en in de historische binnenstad is het nationale boekenevenement uitgegroeid tot het grootste van Europa.

Het aanbod tijdens de Deventer Boekenmarkt varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenisboeken. U kunt terecht bij boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. Daarnaast is er ook muziek en kunst en zijn er speciale exposities die u kunt bezoeken.

Het volledige programma vindt u op de website www.deventerboekenmarkt.nl. De Deventer Boekenmarkt is elk jaar van 09.30 tot 17.30 uur. De toegang is gratis.

Hoe kom ik naar de Deventer Boekenmarkt?

Kom met de fiets of trein naar de Deventer Boekenmarkt. Uw fiets kunt u gratis stallen in een bewaakte fietsenstalling. Vanaf het treinstation is het 3 minuten lopen naar de Boekenmarkt.

Wilt u toch graag met de auto? Parkeer op de Melksterweide, het parkeerterrein op de Worp. Hier staat u gratis. Via het pontje of de Wilhelminabrug ben je snel in de binnenstad.

U kunt ook gebruikmaken van het extra parkeerterrein aan de A1. Er zijn pendelbussen naar het centrum/de Boekenmarkt (halte Pikeursbaan). De pendelbussen rijden van 07.30 tot 18.00 uur. In Deventer zelf zijn tijdens de Deventer Boekenmarkt wegafsluitingen en parkeerverboden.

Het Tuinfeest

De avond voorafgaand aan de Deventer Boekenmarkt heeft poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Zo’n 30 dichters uit Nederland en België dragen voor uit eigen werk.

Het Tuinfeest heeft plaats in het intieme decor van enkele middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Meer informatie en kaarten vindt u op www.hettuinfeest.nl.

English Deutsch