Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Brandpreventie binnenstad

Goede brandpreventie kan mensenlevens redden en beeldbepalende panden behouden. Vooral brand in de binnenstad heeft grote impact op omwonenden en ondernemers. Inwoners kunnen heel eenvoudig zelf maatregelen nemen. Een goedwerkende rookmelder kan er voor zorgen dat u tijdig een vuurtje in de kiem kunt smoren. Of het pand op tijd kunt verlaten.

Met gratis advies willen de gemeente Deventer en de brandweer de binnenstadsbewoners bewust maken van de extra risico’s die zij lopen bij brand.

De actie brandpreventie startte begin 2017 in het Bergkwartier. De animo onder de bewoners was hier groot en de actie is succesvol afgerond. De vervolgactie richt zich op de winkelstraten in de binnenstad.

Brandpreventie winkelstraten

De bewoners in de winkelstraten in de binnenstad konden zich in juni en juli aanmelden voor gratis huisadvies. Zij hebben hierover een brief ontvangen. Bekijk de winkelstraten op de kaart.

De overige binnenstadsbewoners komen later dit jaar aan de beurt.  

Advies bij u thuis

Tijdens het bezoek bij u thuis:

  • loopt de brandweerman of -vrouw met u door uw huis;
  • krijgt u advies over hoe u brand voorkomt of, als het toch misgaat de schade beperkt kunt houden;
  • krijgt u een gratis rookmelder. Deze wordt meteen wordt ophangen als u dat wilt.

Aanmelden

Wilt u een afspraak met de brandweer? Bel dan telefoonnummer: 088 - 119 70 00, of stuur een e-mail naar brandveiligleven@vrijsselland.nl. U vermeldt daarin:

  • onderwerp 'gratis brandpreventie'
  • uw adres en telefoonnummer

De brandweer belt u dan om een afspraak in te plannen op werkdagen tussen 9 en 17 uur of tussen 19 en 22 uur.

Meer informatie

Kijk voor tips over brandpreventie op www.brandweer.nl/wonen. U kunt ook bellen naar 088-119 70 00, of een e-mail sturen naar brandveiligleven@vrijsselland.nl

English Deutsch