Logo gemeente Deventer

Locoburgemeester Ilse Duursma, bakker Wessels en leerlingen De Flint ontbijten samen

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Het kabinet overweegt om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten wethouder Ilse Duursma en Echte Bakker Wessels vanmorgen samen met kinderen van basisschool De Flint.

Zo’n 200 gemeenten nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt. Locoburgemeester Ilse Duursma en de bakker gingen samen met leerlingen van De Flint aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen spraken over het belang van ontbijten. Wordt het ontbijt genuttigd, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Bakker Wessels: “Elke ochtend ben ik trots als ik de inwoners van Deventer blij kan maken met een gezond ontbijt met mijn eigen gemaakte brood. Maar dat vandaag de wethouder ook aanschuift voor een lekker ontbijtje is toch wel extra bijzonder! Het is een mooie gelegenheid om ook onze jongste burgers mee te geven wat voor positief effect een ontbijt met volkorenbrood heeft op een goede start van je dag, en meer over het bakkersvak te vertellen!”

 

Het Burgemeestersontbijt in nieuw jasje

Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien en het belang van een gezond ontbijt onderstrepen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van basisschool De Flint hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de wethouder en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.