Museum De Waag

In de Waag op de Brink kunt u van 23 juni tot en met 7 januari 2018 naar de tentoonstelling Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel.

De tentoonstelling Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel laat de geschiedenis van Deventer zien in 5 historische hoofdstukken. Van het ontstaan van Deventer rond 600, naar de komst van de Vikingen en de bloeitijd van de Hanzestad tot het heden. 5 historische personages, waaronder Lebuïnus, Catharina Simons en Leo Halle, leiden de bezoeker door de hoogtepunten van de stadsgeschiedenis.

Audiotour

Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek luisteren naar een uitgebreide audiotour. Elke zondag is er een gratis instaprondleiding om 12.30 en 14.00 uur. Museum De Waag biedt ook een audiotour aan door de binnenstad via een app. Lees meer hierover op de website van Deventer Verhaal.

Rijke geschiedenis van Deventer

In De Waag wordt een nieuwe erfgoedpresentatie opgezet op basis van de gemeentelijke collectie van Deventer. Aan de hand van topstukken uit de collectie kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende interessante verhalen die de rijke geschiedenis van de stad Deventer vertellen.

Op de website Deventer verhaal vindt u alle informatie over De Waag en haar tentoonstellingen.

English Deutsch