Logo gemeente Deventer

Dickens Festijn

Dickens Festijn

Tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn herleeft het 19e eeuwse Londen van Charles Dickens in het centrum van Deventer. In 2021 gaat het evenement niet door.

De 30e editie heeft plaats op 10 en 11 december 2022.

In het historische Bergkwartier komen tijdens het evenement ruim 900 personages uit de boeken van de Engelse schrijver tot leven. Loop bijvoorbeeld Scrooge tegen het lijf of Oliver Twist. Ook andere personages als Mr. Pickwick en de Christmas Carol Singers zijn aanwezig, net als weeskinderen, kantoorklerken en deftige mensen.

Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. Het festijn is op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Houdt u wel rekening met een wachttijd bij de toegang tot het Dickens Festijn in de Walstraat.

 

Hoe kom ik naar het Dickens Festijn?

Deventer is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tijdens het Dickens Festijn rijden er extra treinen. Vanaf het station loopt u in een paar minuten naar het centrum. Plan uw treinreis op www.ns.nl.

Uw fiets kunt u bewaakt en gratis stallen in Op de Keizer 1, bij de Centrumgarage en in de ondergrondse fietsenstalling bij het station. Ook zijn er extra (onbewaakte) fietsenstallingen aan de Gedempte Gracht.

Komt u met de auto? Parkeer dan op het extra parkeerterrein langs de A1 en neem de pendelbus naar het centrum. Het parkeerterrein is vanaf de A1 aangegeven met borden. Parkeren kost € 10 per auto. De pendelbussen rijden van 08.30 tot 18.30 uur. Wilt u de auto parkeren in Deventer? Zet uw auto dan in een parkeergarage.

 

Meer informatie

Meer over het evenement vindt u op de websites www.deventer.info en www.dickensfestijn.nl.

Dickens Festijn