Logo gemeente Deventer

Dorpen

Bathmen

Bathmen is een levendig dorp in het Sallandse land tussen Deventer en Holten. Saksische boerderijen in groene velden worden afgewisseld door prachtig gemengde bossen. Vanaf begin 2005 maakt Bathmen deel uit van de gemeente Deventer.

Lees meer

Diepenveen

Diepenveen ligt in het zuidwestelijke deel van Salland. In het noorden grenst het aan de gemeente Olst, in het oosten aan de Raalterweg (N348) en in het zuiden aan de stad Deventer. De rivier de IJssel is de westgrens.

Lees meer

Okkenbroek

Okkenbroek is een rustiek dorpje, omringd door het prachtige Sallandse landschap. Het is een vitale kern waar ruimte is voor groei.

Lees meer

Schalkhaar

Schalkhaar ligt net als Diepenveen tegen de stad Deventer aan. Ook Schalkhaar heeft een eigen dorpskern met winkels. Het dorp kent bestaande bouw en nieuwbouw.

Lees meer

Lettele

Lettele is een klein, Sallands plattelandsdorp. In de kern van het dorp staat de kerk, omringd door de school, winkels en café’s.

Lees meer

Loo

Loo is een verzameling buurtschappen in de uiterste zuidoosthoek van de gemeente Deventer.

Lees meer

Colmschate

Het dorp Colmschate vormt samen met de buurtschappen Oxe, De Bannink, Snippeling en De Vijfhoek het stadsdeel Colmschate. Met het dorp Colmschate wordt de oorspronkelijke kern bedoeld.

Lees meer

Dorpsvisie

Gemeente Deventer maakt dorpsvisies voor de 6 dorpen in de gemeente.

Lees meer