Logo gemeente Deventer

Lettele

Lettele is een klein, Sallands plattelandsdorp. In de kern van het dorp staat de kerk, omringd door de school, winkels en café’s.

De bewoners houden Lettele met veel vrijwilligerswerk leefbaar. De inwoners kennen elkaar. De meesten wonen al jaren in het dorp en er zijn veel activiteiten, verenigingen en voorzieningen in Lettele.

Door de winkels in het dorp kunnen inwoners de dagelijkse boodschappen in de directe leefomgeving doen.


Dorpsvisie Lettele

De gemeente stelt in overleg met de inwoners van elk dorp een dorpsvisie op. De dorpsvisie voor Lettele is al definitief vastgesteld. De gemeente wil Lettele ook in de toekomst levendig en vitaal houden. Dat kan onder andere door een nieuwe manier van samenwerken met de inwoners van Lettele.

De dorpsvisie bepaalt niet alleen de beleidsrichting voor de komende jaren, het blikt ook vooruit op de ontwikkelingen in Lettele. Voormalig wethouder Marco Swart: “Het dorp én de gemeente zien voor de toekomst een Lettele voor zich, waar het in elke levensfase prettig wonen, leven en werken is. Nu, maar ook over 20 jaar.”

Lees meer over de dorpsvisie van Lettele op de pagina Dorpsvisie Lettele. Algemene informatie over dorpsvisies vindt u op de pagina Dorpsvisie.


Nieuwbouw Lettele

Lettele krijgt meer woningbouw. Op 20 januari 2017 is het bestemmingsplan Kapelweide Lettele onherroepelijk geworden.

In totaal mogen 23 woningen van het type rijwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaand worden gebouwd. De nieuwe woningen in Lettele zullen passen in de landelijke en dorpse omgeving. Het woongebied Kapelweide is voorlopig de laatste uitbreiding van Lettele. Het college vindt het daarom erg belangrijk dat de nieuwbouw aansluit bij de behoefte van het dorp.

Kijk voor meer informatie over het dorp Lettele op www.lettele.nl.