Logo gemeente Deventer

Evenementen in Deventer

Deventer kent vele grote en kleine evenementen die een bezoek aan de stad de moeite waard maken. Hier vindt u een aantal grote evenementen. Er is voor ieder wat wils.

IJsselloop

Elk jaar vindt in Deventer de IJsselloop plaats. Een hardloopevenement voor jong en oud met een prachtig parcours langs de IJssel en door de binnenstad. Op zondag 10 april 2022 was de 15e editie.

Lees meer

Goede Vrijdagmarkt

De Goede Vrijdagmarkt in Deventer is 1 van de oudste en grootste jaarmarkten van het oosten. De markt heeft elk jaar plaats op de vrijdag voor Pasen. In 2022 was de markt op 15 april.

Lees meer

Koningsdag

Tijdens Koningsdag op 27 april zijn er op verschillende plekken in de gemeente Deventer activiteiten.

Lees meer

Nationale Herdenking

Elk jaar herdenken we op 4 mei in het hele land Nederlandse oorlogsslachtoffers. Dit noemen we de Nationale Herdenking of Dodenherdenking. Zo ook in Deventer. Op verschillende plekken in de gemeente is een herdenkingsmoment, dat wordt afgesloten met de gezamenlijke herdenking op het Grote Kerkhof.

Lees meer

Deventer Zomerkermis

De Deventer Zomerkermis is in 2022 van zaterdag 4 juni tot en met zondag 12 juni.

Lees meer

Deventer Op Stelten

De 25e editie van het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten heeft plaats op 1, 2 en 3 juli 2022. Ook is er dan het muziekfestival Hoogtevrees in het Worpplantsoen.

Lees meer

Deventer Boekenmarkt

De Deventer Boekenmarkt had plaats op 7 augustus 2022.

Lees meer

Open Monumentendag

De Open Monumentendag is in het 2e weekend van september. Tijdens dit evenement kunt u gratis binnenkijken bij duizenden monumenten in Nederland.

Lees meer

Intocht van Sinterklaas

Volgens de traditie komt Sinterklaas elk jaar in Deventer aan op de zaterdag voor 5 december. Valt 5 december op een zaterdag, dan is de intocht op de dag zelf. In 2022 komt Sinterklaas aan op zaterdag 3 december.

Lees meer

Dickens Festijn

Tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn herleeft het 19e eeuwse Londen van Charles Dickens in het centrum van Deventer. De 30e editie heeft plaats op zaterdag 10 december en zondag 11 december 2022.

Lees meer