Logo gemeente Deventer

Evenementen in Deventer

Deventer kent vele grote en kleine evenementen die een bezoek aan de stad de moeite waard maken. Hier vindt u een aantal grote evenementen. Er is voor ieder wat wils.

Goede Vrijdagmarkt

De Goede Vrijdagmarkt in Deventer is 1 van de oudste en grootste jaarmarkten van het oosten. De markt heeft elk jaar plaats op de vrijdag voor Pasen. In 2025 is de markt op 18 april.

Lees meer

IJsselloop

Elk jaar vindt in Deventer de IJsselloop plaats. Een hardloopevenement voor jong en oud met een prachtig parcours langs de IJssel. De volgende editie vindt plaats op zondag 13 april 2025.

Lees meer

Koningsdag

Tijdens Koningsdag op 27 april zijn er op verschillende plekken in de gemeente Deventer activiteiten.

Lees meer

Nationale Herdenking

Ieder jaar staan we tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Om 20.00 uur is het in heel Nederland twee minuten stil.

Lees meer

Deventer Zomerkermis

De Deventer Zomerkermis is in 2024 van vrijdag 31 mei tot en met zondag 9 juni.

Lees meer

Deventer Op Stelten

De 27e editie van het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten heeft plaats op 12, 13 en 14 juli 2024. Ook is er het muziekfestival Hoogtevrees in het Worpplantsoen.

Lees meer

Deventer Boekenmarkt

De 34e editie van de Deventer Boekenmarkt vindt plaats op 4 augustus 2024.

Lees meer

Open Monumentendag

De Open Monumentendag is in het 2e weekend van september. Tijdens dit evenement kunt u gratis binnenkijken bij duizenden monumenten in Nederland.

Lees meer

Intocht van Sinterklaas

Volgens de traditie komt Sinterklaas elk jaar in Deventer aan op de zaterdag voor 5 december. Valt 5 december op een zaterdag, dan is de intocht op de dag zelf. In 2024 komt Sinterklaas aan op zaterdag 30 november.

Lees meer

Dickens Festijn

Tijdens het jaarlijkse Dickens Festijn herleeft het 19e eeuwse Londen van Charles Dickens in het centrum van Deventer. De 31e editie was op zaterdag 16 december en zondag 17 december 2023.

Lees meer