Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Fons Smit

Fons Smit is buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand in de gemeente Deventer. U kunt hem vragen uw huwelijk te voltrekken of uw partnerschap te registreren.
Trouwambtenaar Fons Smit

Fons Smit is beschikbaar in de avonduren en op zaterdag en zondag. Hij stelt zich in onderstaande video (1 minuut, 37 seconden) aan u voor.

Naar een YouTube filmpje

"Mijn naam is Fons Smit, woonachtig in het mooie Bathmen en sinds 2001 buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.

Waarom ben ik ambtenaar van de burgerlijke stand?

Ik vind het een voorrecht om mensen te mogen trouwen, en het is dan ook een een hele leuke hobby. Je maakt dan deel uit van een vrolijke gebeurtenis en ik probeer de plechtigheid zo relaxed mogelijk te laten verlopen.

Voorafgaand aan dé dag maak ik kennis met jullie. We zijn dan geen vreemden meer van elkaar. Meestal kom ik bij jullie thuis op bezoek, maar als dat een probleem is kan het gesprek ook bij mij plaatsvinden. Tijdens dit gesprek leg ik de procedure uit. Jullie hebben vaak nog vragen aan mij en ik uiteraard aan jullie, want ik probeer m'n toespraak zo persoonlijk mogelijk te houden.

Naast persoonlijk liefst ook een beetje vrolijk. Er mag best gelachen worden in de trouwzaal, want het is per slot van rekening een vrolijke dag. Jullie dag!

Uiteraard zijn er ook plechtige momenten, zoals het uitspreken van het jawoord, de ringwisseling en het voorlezen van de trouwakte. Vanzelfsprekend houd ik rekening met jullie wensen en verlangens.

Op verzoek kan ik mijn toespraak ook in het dialect houden; ik ben en blijf natuurlijk een échte Battummer.

Ik wens jullie een fijne voorbereidingstijd, weinig stress en een mooie feestelijke dag toe. Een dag waar jullie met veel plezier op kunnen terugkijken.

Graag tot ziens!"

Fons Smit

Contact opnemen

Wilt u contact opnemen met Fons Smit? Dat kan via telefoonnummer 0570 – 54 17 74. Omdat de trouwambtenaren hun functie vaak uitoefenen naast het dagelijkse werk, is het prettig als u alleen op werkdagen vóór 22.00 uur belt.

English Deutsch