Logo gemeente Deventer

Hulp en financiële ondersteuning

Wilt u een bedrijf starten, vanuit (dreigende) werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, haalt u onvoldoende inkomsten uit uw onderneming of wilt u stoppen met uw bedrijf?

Het Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt in Deventer (GROS) biedt financiële ondersteuning, begeleiding en advies aan (startende) ondernemers.

  • Bent u ondernemer en heeft u een vraag, neem dan contact op met het Ondernemershuis Deventer;
  • Geen ondernemer? Neem dan contact op met het GROS. Zie de contactgegevens onderaan deze pagina.

Eigen bedrijf starten vanuit een bijstandsuitkering?

U bespreekt dit eerst met uw trajectconsulent, deze kan u aanmelden bij het GROS. In de voorbereidingsperiode werkt u samen met een adviseur aan een plan voor het starten van uw onderneming. Na dit traject kunt u een startersaanvraag indienen.

U bent ondernemer en heeft financiele problemen?

Hebt u geen financiële reserves, hebt u schulden en is de bank niet bereid te financieren? Ondernemers nemen eerst contact op met het Ondernemershuis Deventer. Het Ondernemershuis adviseert u over uw situatie. Zo nodig doet het Ondernemershuis een beroep op het GROS voor een tijdelijke uitkering of bedrijfskrediet.

U wilt/moet stoppen met uw onderneming

Uw bedrijf is niet meer levensvatbaar en u gaat stoppen met uw bedrijf. Heeft u nog contractuele verplichtingen, moet u uw voorraad nog verkopen of heeft u schulden? Het GROS kan helpen met een tijdelijke uitkering of een saneringskrediet om uw schulden te saneren, of deze periode te overbruggen. Ondernemers nemen eerst contact op met het Ondernemershuis Deventer.

Inkomensvoorziening oudere en arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ)

Bent u ondernemer en 55 jaar of ouder? Stopt u met uw eigen bedrijf en ligt uw inkomen daardoor onder het sociaal minimum? Dan kunt u een Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte gewezen Zelfstandigen (IOAZ) uitkering aanvragen. De uitkering is een aanvulling op uw totale inkomen tot het bijstandsniveau.

Neem contact op met het GROS vóórdat u uw bedrijfsactiviteiten beëindigt. Nadat het bedrijf beëindigd is, start de IOAZ-uitkering.

Contact