Hond en veiligheid

Inwoners van Deventer moeten zich veilig kunnen voelen in de openbare ruimte. Ervaart u overlast van een hond? Meld het ons.

Preventie

Hondenbezitters zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun hond. Zij zorgen voor de juiste opvoeding, training en verzorging van de hond zodat het risico tot gevaarlijke incidenten klein blijft.

Deventer heeft daarom de Honden Omgangsnormen Deventer (H.O.N.D.) ontwikkeld. Lees de tips van de Deventer werkgroep op de pagina Preventie.

Melden

Heeft u last van een agressieve hond, wilt u een bijtincident melden? Dat kan via het Meldpunt. Ga naar de kaart om de locatie aan te geven, kies categorie Overlast, daarna Hond, agressief, bijtincident. Daarna kunt u omschrijven wat er is gebeurd. U kunt uw melding ook telefonisch doen, via 14 0570.

Test uw kennis

Wat weet u al over honden? Doe de test.

Registratie en aanpak

Komt de veiligheid in gevaar door het gedrag van een hond? De aanpak van de gemeente is erop gericht dat herhaling wordt voorkomen. Meldingen worden zoveel mogelijk gelijk behandeld, volgens het protocol, pdf, 205 KB.

Beleid

In de Meerjarenvisie integrale veiligheid (pdf, 7,8 MB) leest u hoe Deventer werkt aan een veilige woon- en leefomgeving.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Protocol bijtincidenten 204,3 KB
English Deutsch