Logo gemeente Deventer

Begraven in Deventer

In de gemeente Deventer zijn 17 begraafplaatsen te vinden. 5 van deze begraafplaatsen zijn eigendom van de gemeente Deventer, 4 behoren tot een kerk en 4 begraafplaatsen zijn geprivatiseerd. Ook zijn er nog 4 bijzondere begraafplaatsen.

Gemeentelijke begraafplaatsen

De gemeentelijke begraafplaatsen zijn te vinden in Bathmen, Diepenveen en Deventer:

Op de Tjoenerhof in Diepenveen en op de Algemene begraafplaats Prinses Margrietlaan in Bathmen wordt nog regelmatig begraven, op de andere begraafplaatsen haast niet meer.

Kerkelijke begraafplaatsen

De Rooms-Katholieke begraafplaatsen zijn de 'Heilige Lebuïnus' aan de Ceintuurbaan in Deventer, de Heilige Nicolaaskerk in Lettele en de Heilige Nicolaaskerk in Schalkhaar. De begraafplaats van de Protestantse Gemeente ligt aan de Okkenbroekerveldweg in Okkenbroek. Lees meer bij Kerkelijke begraafplaatsen.

Geprivatiseerde algemene begraafplaatsen

De Algemene begraafplaats Steenbrugge in Diepenveen, de Algemene begraafplaats en de Oude algemene begraafplaats in Colmschate en de Begraafplaats Okkenbroek zijn geprivatiseerde begraafplaatsen. Lees meer bij Geprivatiseerde algemene begraafplaatsen.

Bijzondere begraafplaatsen

Naast de Oude begraafplaats aan de Diepenveenseweg ligt ook de Joodse begraafplaats Deventer. In Diepenveen zijn nog 3 bijzondere begraafplaatsen te vinden: die van de Abdij Sion en de familiegraven van de familie Cost Budde en de familie van Coeverden.

Begraafplaatsenbeheer

De Algemene begraafplaats Steenbrugge in Diepenveen, de Algemene begraafplaats en de Oude algemene begraafplaats in Colmschate worden beheerd door Yarden. Yarden Steenbrugge is contactpersoon voor de volgende werkzaamheden:

Meer informatie

Neem contact op met Yarden Steenbrugge, bezoekadres: Raalterweg 29, 7431 PA Diepenveen, telefoonnummer 0570-622 784.

De gemeente blijft verantwoordelijk voor het afgeven van een overlijdensakte en een uittreksel uit het overlijdensregister.