Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Duurzaam Financiële Dienstverlening

Als het niet lukt om een betalingsregeling te treffen met uw schuldeisers, kan Duurzaam Financiële Dienstverlening (DFD) u misschien helpen.

Wat is DFD?

Het doel van DFD is om uw inkomsten en uitgaven op orde te houden. DFD is er niet op gericht om uw schulden op te lossen.

Hoe werkt het?

Het BAD ontvangt uw inkomsten en betaalt de belangrijkste rekeningen. Dit zijn de huur, gas, licht, water en zorgverzekering. Ontvangt het BAD niet genoeg inkomen om deze rekeningen te betalen? Dan worden sommige rekeningen niet betaald.

Ligt er beslag op uw inkomen?

Als er beslag op uw inkomen ligt, controleert het BAD of de deurwaarder rekening houdt met uw beslagvrije voet. Dat is het deel van uw inkomsten waar geen beslag op mag worden gelegd.

Wat moet u zelf doen?

Het geld dat overblijft nadat uw belangrijkste rekeningen betaald zijn, maken wij naar u over. Hiermee kunt u de boodschappen, andere rekeningen en eventuele betalingsregelingen betalen. Ook het contact met de schuldeisers regelt u zelf.

Hoelang duurt DFD?

DFD duurt zolang het nodig is en u zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Bekijk de contactgegevens van het BAD

English Deutsch