Spring naar einde van Hoofdmenu Spring naar begin van Hoofdmenu

Hond en veiligheid

Inwoners van Deventer moeten zich veilig kunnen voelen in de openbare ruimte. De gemeente wil zo veel mogelijk voorkomen dat honden overlast veroorzaken. Komt de veiligheid toch in gevaar dan is de aanpak van de gemeente erop gericht om herhaling te voorkomen.

Preventie

Hondenbezitters zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun hond. Zij zorgen voor de juiste opvoeding, training en verzorging van de hond zodat het risico tot gevaarlijke incidenten klein blijft.

  • Deventer heeft daarom de Honden Omgangsnormen Deventer (H.O.N.D.) ontwikkeld;
  • lees de tips van de Deventer werkgroep op de pagina Preventie.

Melden

Ervaart u overlast van een hond? U kunt dit melden bij de gemeente. In het formulier kunt u aangeven wat er is gebeurd. Na de melding wordt het voorval geregistreerd (link naar pagina). Daarna treedt het protocol (pdf, 205 KB) in werking.

Test uw kennis

Wat weet u al over honden? Doe de test.

Registratie en aanpak

De gemeente neemt de meldingen serieus en streeft ernaar ze gelijk te behandelen. Dat gebeurt volgens het protocol, pdf, 205 KB. Door deze aanpak ontstaat een beeld van de veiligheid en het type incidenten.

Lees meer

In de Meerjarenvisie integrale veiligheid, pdf, 940 KB, leest u hoe Deventer werkt aan een veilige woon- en leefomgeving.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

Spring naar einde van Bijlage-overzicht
Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Protocol bijtincidenten 204,3 KB
Spring naar begin van Bijlage-overzicht
English Deutsch