Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Fietsbeleidsplan

In de visie Fietsagenda Zuid staat hoe de gemeente Deventer het fietsen aan de zuidrand van Deventer stap voor stap gaat verbeteren. Fietsers naar school, werk of in de vrije tijd kunnen in de toekomst gebruik maken van nieuwe fietspaden, fietsbruggen en voorzieningen als fietsverhuur.

Fietsroutes in de stad, maar ook tussen de stad en de dorpen in het buitengebied, worden korter en veiliger. Regionale routes lopen beter door, waardoor recreatief fietsen in en om Deventer nog aantrekkelijker wordt. In de visie Fietsagenda Zuid (pdf, 7,5 MB) staat hoe de gemeente wil bereiken dat meer inwoners en bezoekers de fiets gebruiken en de auto laten staan.

Zuidelijke fietsroute

Over de Zuidelijke fietsroute fietsen inwoners en bezoekers sneller en veiliger naar hun bestemming. De route loopt via een nieuwe fietsbrug over de IJssel, via de dijk van de Schipbeek aan de zuidrand van het bedrijventerrein Hanzepark en Kloosterlanden en een nieuwe fietsbrug over de Siemelinksweg naar Colmschate/het Bramelt.

Verbeteringen fietsroutenetwerk

De fietsverbindingen aan de zuidkant van Deventer verbeteren door de aanleg van de:

  • Oostelijke fietsentree Zuid: er komt een verbinding tussen Siemelinksweg – Dortherweg.
  • Zuidelijke fietsroute: er komt een fietsbrug aan de IJsselbrug A1, een fietspad langs de Schipbeek, een fietsbrug over de Siemelinksweg en het spoor Deventer-Zuid.

Vooral inwoners van Colmschate, de Vijfhoek, maar ook Rivierenwijk, Keizerslanden en Schalkhaar hebben voordeel van de Zuidelijke fietsroute en Oostelijke fietsentree Zuid.

Hoe snel de plannen voor de Zuidelijke fietsroute worden uitgevoerd hangt af van andere plannen in het gebied, zoals het Bedrijvenpark A1, verbreding van de A1 en Masterplan Schipbeek.

Fietsbeleid Deventer Fietst

De plannen in de Fietsagenda Zuid passen in het beleidsplan Deventer Fietst (pdf, 636 KB) en de Fietsvisie van de regio Stedendriehoek (pdf, 1,8 MB) voor een betere veiligheid voor fietsers en doorgaande fietsroutes.

Huurfietsen

Deventer vindt het belangrijk dat alle bezoekers van Deventer hun bestemming goed kunnen bereiken. Busreizigers en carpoolers kunnen een OV-fiets lenen bij de P+R aan de Zutphenseweg, dichtbij de A1-afrit en naast de regionale bushalte. De provincie Overijssel werkt mee aan dit project.

English Deutsch