Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Mooie fietsroutes

Ontdek op de fiets het afwisselende landschap van Deventer en omgeving. De fietsroutes lopen door natuurgebieden, over landgoederen en langs de uiterwaarden van de IJssel.

Aantrekkelijke bestemmingen bereikt u gemakkelijk op de fiets. Bijvoorbeeld de jaarlijkse Kunstfietsroute, de 12 landgoederen van Stichting IJssellandschap waaronder Nieuw Rande en de Oostermaet, museumboerderij de Pothaar en het openluchtbad de Looërmark. In het buitengebied vindt u de typisch Sallandse Rustpunten. Deze rustpunten liggen aan diverse fietsroutes.

Knooppuntennetwerk

In het buitengebied ligt een knooppuntennetwerk van recreatieve fietsroutes. U fietst routes die van knooppunt naar knooppunt lopen. Informatie over fietsroutes, evenementen, bezienswaardigheden en overnachtingen vindt u op www.deventer.info en www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl.

Fietsroute zoeken

Het hoofdfietsroutenetwerk is het netwerk van de belangrijkste fietsverbindingen in de stad en tussen de stad en de dorpen in het buitengebied. Bent u op zoek naar een fietsroute? Op de website www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner plant u gemakkelijk een snelle, veilige, rustige of landelijke fietsroute.

Groene juweeltjes

De fietsroute Groenste Stad van Europa (pdf, 2 MB) is ongeveer 25 kilometer lang. Het leidt u langs alle groene juweeltjes, die de internationale jury van de Entente Florale in 2011 beoordeeld heeft. Geniet van deze groene plekjes.

Fietsroutenetwerk verbeteren

De gemeente Deventer heeft plannen om het fietsroutenetwerk in de stad en het buitengebied te verbeteren. In het Fietsbeleidsplan Deventer fietst (pdf, 636 KB), de visie Fietsagenda Zuid (pdf, 7 MB) en de Fietsvisie regio Stedendriehoek (pdf, 2 MB) leest u hier meer over.

In de zomer van 2012 zijn de fietspaden het Zandweteringpark en het Lendenpad ten zuidoosten van Bathmen geopend. Samen is dit 5 kilometer aan nieuw recreatief fietspad.

English Deutsch