Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Mantelzorg

Als mantelzorger zorgt u langdurig en intensief voor bijvoorbeeld een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende ouder, buur of vriend in uw omgeving. Mantelzorg en werk combineren kan erg intensief zijn. Het is belangrijk dat u er niet alleen voor staat. Mantelzorgers kunnen een pas aanvragen.

Bent u mantelzorger, heeft u een vraag of behoefte aan ondersteuning? U kunt hiermee terecht bij het Steunpunt Mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg:

  • biedt mantelzorgondersteuning op maat, aan mantelzorgers vanaf 6 jaar en in verschillende situaties.
  • geeft informatie en advies en ondersteunt bij het organiseren van zorg en hulpverlening.
  • Meer informatie vindt u op de website www.mantelzorgondersteuningcarinova.nl

Mantelzorg pas

Als mantelzorger kunt u de Mantelzorg pas aanvragen. Ga hiervoor naar de website Mantelzorg in Deventer. Hier staat hoe u de pas aanvraagt, wat het tegoed is, waar u de pas kunt gebruiken.

Groter aanbod

Met de pas kunnen mantelzorgers het tegoed op de kaart inwisselen voor bijvoorbeeld een bezoek aan de schoonheidsspecialist of de kapper, een avond uit of sporten in een sportcentrum. U kunt de Mantelzorgpas ook gebruiken voor muzieklessen, coaching, yoga en meer. Lees meer op www.mantelzorgindeventer.nl/.

Hulp of ondersteuning nodig?

Heeft u vragen over hulp of ondersteuning bij plezierig en zelfstandig wonen? U kunt hiermee terecht bij het sociaal team in uw wijk.

English Deutsch