Logo gemeente Deventer

Mantelzorg

Als mantelzorger zorgt u langdurig en intensief voor bijvoorbeeld een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende ouder, buur of vriend in uw omgeving. Mantelzorg en werk combineren kan erg intensief zijn. Het is belangrijk dat u er niet alleen voor staat. Mantelzorgers kunnen een pas aanvragen.

Bent u mantelzorger, heeft u een vraag of behoefte aan ondersteuning? U kunt hiermee terecht bij het Steunpunt Mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg:

  • biedt mantelzorgondersteuning op maat, aan mantelzorgers vanaf 6 jaar en in verschillende situaties;
  • geeft informatie en advies en ondersteunt bij het organiseren van zorg en hulpverlening;
  • Meer informatie vindt u op de website www.mantelzorgondersteuningcarinova.nl.

Blijk van waardering

Gemeente Deventer waardeert uw zorgen voor een ander, want deze zorg is van onschatbare waarde. Bent u mantelzorger in de gemeente Deventer of wordt u binnenkort mantelzorger? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Deventer Doet Pas. Ga hiervoor naar de website Deventer Doet Pas.

Breed te besteden

Gaat u met de Deventer Doet Pas boodschappen doen, een avondje uit of naar de schoonheidsspecialist? Dan krijgt u voordeel en spaart u voor meer tegoed. De Deventer Doet Pas is alleen lokaal te besteden. Lees meer op de website Deventer Doet Pas.

Hulp of ondersteuning nodig?

Heeft u vragen over hulp of ondersteuning bij plezierig en zelfstandig wonen? U kunt hiermee terecht bij Team Toegang Wmo.