Logo gemeente Deventer

De straatverlichting is stuk, wat moet ik doen?

We zetten Deventer graag in de spotlight. Niet alleen omdat we trots zijn op de stad en de dorpen, maar vooral ook voor de veiligheid. Daarom hebben we straatverlichting. Soms is een straatlantaarn kapot. Mocht u dit zien, dan horen we dat graag!

Wanneer meldt u kapotte straatverlichting?

U maakt een melding als één van de volgende situaties zich voordoet:

  • Als de verlichting knippert;
  • Als de lamp helemaal niet meer brandt;
  • Als de lamp minder sterk brandt dan andere straatlantaarns;
  • Als het glas van de straatlantaarn kapot is;
  • Als de lantaarnpaal gebogen of beschadigd is;
  • Als meerdere lantaarnpalen in de straat tegelijkertijd uit zijn.

Heeft u  alleen een vraag over de straatverlichting? Dan verzoeken we u om contact met ons op te nemen.

Hoe maakt u een melding?

Kapotte straatverlichting kunt u melden via Slim Melden. Hoe doet u dat?

  1. Ga naar Slim Melden en zoek de locatie waar u de kapotte straatverlichting heeft gezien. Als u toestaat dat Slim Melden uw locatie mag zien, dan toont de website direct waar u zich bevindt op de kaart. Om u te helpen hebben we de straatlantaarns uitgelicht met een icoontje. Als het icoontje groen is, is er nog geen melding gemaakt, maar dan kan de verlichting natuurlijk wel kapot zijn. Als het icoontje rood is, wil dat zeggen dat er eerder een melding is gemaakt. U kunt dan de melding bevestigen door op “dit zelf ook melden” te klikken. Hierdoor weten we dat het nog steeds speelt en dat u er hinder van ondervindt. Zo kunnen we beter de urgentie bepalen. Groen icoonRood icoon
  2. Voeg, indien mogelijk, een foto toe waarop de verlichting goed zichtbaar is. Let op! Laat op de foto ook de omgeving zien, zodat er een goed beeld is van de plek van de verlichting.
  3. Indien de straatverlichting kapot is als gevolg van een aanrijding met een mast en u bent/of u weet wie de schade heeft veroorzaakt, vermeld dan ook het kenteken van het voertuig.
  4. Voeg uw contactgegevens toe. Zo kunnen we contact met u opnemen als er onduidelijkheden zijn. We kunnen de melding dan sneller en beter oppakken.

Staat de door u bedoelde straatlantaarn niet juist op de kaart? Maak dan de melding op de dichtstbijzijnde lantaarn die wel op de kaart staat en voeg een beschrijving toe om welke lantaarn het gaat.

Meld kapotte straatverlichting via Slim Melden