Logo gemeente Deventer

Er ligt veel zwerfafval, wat moet ik doen?

Naast dat zwerfafval geen fraai gezicht is, is het bovenal slecht voor de natuur. Zwerfafval wil niemand in zijn of haar omgeving. Toch kan het voorkomen dat er een blikje naast de prullenbak ligt of een lege zak chips in een bloemenperk is beland.

Wanneer meld ik het bij de gemeente?

Komt het af en toe voor dat u zwerfafval in uw omgeving vindt? Dan zou het fijn zijn als u zelf een handje kan helpen om uw omgeving schoon en netjes te houden. Deventer Schoon Familie organiseert regelmatig samen met bewoners zwerfafvalopruimacties en ondersteunt (gratis) bij het ophalen van het zwerfafval.

Komt het regelmatig voor dat u overlast ervaart door zwerfafval? Onderneem dan de volgende stappen:

Hoe maakt u een melding?

  1. Ga naar Slim Melden en zoek op de kaart de locatie waar u het zwerfafval heeft gezien. Als u toestaat dat Slim Melden uw locatie mag zien, dan toont de website direct waar u zich bevindt op de kaart. U kunt overal op de kaart klikken om een melding te maken.
  2. Omschrijf uw melding zo duidelijk mogelijk, dit helpt ons om de situatie te kunnen inschatten en de melding met gepaste urgentie te kunnen oppakken.
  3. Voeg, indien mogelijk, een foto toe waarop de situatie goed zichtbaar is. Let op! Laat op de foto(‘s) ook de omgeving zien, zodat goed duidelijk is waar het zwerfafval zich bevindt.
  4. Voeg uw contactgegevens toe. Zo kunnen we contact met u opnemen als er onduidelijkheden zijn. We kunnen de melding dan sneller en beter oppakken.
  5. Meld het zwerfafval via Slim Melden.