Logo gemeente Deventer

Ik zie onkruid in het plantsoen, wat kan ik doen?

Ook in de plantsoenen die de gemeente beheert groeit onkruid. Dit kan worden ervaren als rommelig of onverzorgd. Op deze pagina leest u meer over hoe onkruid wordt verwijderd, wat u zelf kunt doen en hoe u contact kunt opnemen met de gemeente Deventer.

Onkruid in gemeenteplantsoen

Het Groenbedrijf schoffelt de plantvakken in uw buurt. Dit gebeurt een paar keer per jaar, wanneer de hoeveelheid onkruid de norm overschrijdt die door de gemeenteraad is vastgesteld. Over de hoeveelheid onkruid die in het plantsoen staat zijn afspraken gemaakt.

Wat kunt u zelf doen?

Als u dit niet voldoende vindt, kunt u zelf onkruid verwijderen uit het plantsoen.  U kunt dit handmatig doen, of u kunt schoffelen. Schoffelen heeft meer effect, omdat de wortels van het onkruid  hiermee ook worden losgemaakt. De plant groeit zo minder snel terug. Het is wel van belang dat verwijderd onkruid vervolgens uit het vak wordt gehaald en in de groencontainer wordt gegooid.

Als u niet weet welke planten moeten blijven staan en welke planten onkruiden zijn, kunt u dit aan de groenmedewerker van Het Groenbedrijf vragen. Zij werken in de wijk en kunnen tips geven over het verwijderen van onkruid. Neem contact op met het Groenbedrijf via info@hetgroenbedrijf.nl.

Onkruid Slim Melden

Heeft u een plek gezien waar veel onkruid groeit? Dan kunt u dat Slim Melden. Hoe doet dat?

  1. De kaart toont de locatie waar u zich bevindt. U kunt overal op de kaart klikken om een melding te maken.
  2. Geef een duidelijke beschrijving van de situatie, zodat wij de situatie goed kunnen inschatten en de melding met gepaste urgentie op kunnen pakken.
  3. Voeg één foto of meerdere foto’s toe. Zoom niet te ver in op het onkruid. Zorg dat de omgeving duidelijk zichtbaar is.
  4. Voeg uw contactgegevens toe, zodat we contact met u kunnen opnemen als er onduidelijkheden zijn.

Heeft u uw antwoord nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op.