Logo gemeente Deventer

Toeslagenaffaire

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. Wij willen het voor gedupeerde ouders in Deventer gemakkelijk maken zich te melden bij de gemeente. Daarom is er een centraal meldpunt.

Ouders die door de toeslagennaffaire van de Belastingdienst in de problemen zijn gekomen, worden financieel gecompenseerd door de Belastingdienst/Toeslagen. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd genoeg. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan rond huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Voor die ouders heeft staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, aan gemeenten gevraagd om hulp te bieden.

 

Hulp aan ouders

In haar gesprekken wijst de Belastingdienst ouders zelf op de aanvullende hulp van de gemeente. Wanneer ze dat willen, kunnen deze ouders direct worden doorverbonden met de juiste contactpersoon van de gemeente. Volgens een opgave van de Belastingdienst zijn ruim 280 gezinnen in Deventer gedupeerd. Van een deel van deze gezinnen zijn de contactgegevens bekend bij de gemeente. De gemeente heeft al veel gezinnen benaderd, maar ouders die ondersteuning van de gemeente nodig hebben, mogen zich natuurlijk altijd zelf melden.

 

Meldpunt inwoners Deventer

Woont u in Deventer en bent u door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in financiële problemen geraakt? Neem dan contact op met Gemeente Deventer. Dit kan 24 uur per dag, 7 dagen per week via:

Geef hierbij uw naam en e-mailadres of telefoonnummer door. Wij nemen dan uiterlijk de volgende werkdag contact met u op.