Logo gemeente Deventer

Musea

Het Deventer verhaal: erfgoed & meer

Deventer is rijk aan cultureel erfgoed van toen, nu en straks. Al een aantal jaren heeft de gemeente Deventer de ambitie om de presentatie van al het culturele erfgoed te vernieuwen.

Lees meer

Stadsetalage

In de tentoonstellingsruimte van het Deventer stadhuis zijn regelmatig exposities.

Lees meer

Athenaeumbibliotheek

Bij de Athenaeumbibliotheek bent u van harte welkom voor het lenen en inzien van boeken. Daarnaast zijn er regelmatig lezingen en tijdelijke tentoonstellingen.

Lees meer

Stadsarchief

Bij het Stadsarchief kunt u archieven en verzamelingen raadplegen. Ook kunt u bouwdossiers aanvragen en inzien en onderzoek doen naar uw stamboom. Collectie Overijssel beheert het Stadsarchief.

Lees meer

De Waag

In De Waag wordt een nieuwe erfgoedpresentatie opgezet op basis van de gemeentelijke collectie van Deventer.

Lees meer

Geert Groote Huis

In het Geert Groote Huis wordt het verhaal van deze belangrijke Deventenaar verteld. Geert Groote (1340 - 1384) is de grondlegger van de Moderne Devotie.

Lees meer

Speelgoedmuseum

Speelgoedmuseum Deventer biedt een geweldige belevenis voor jong en oud. Met 14.000 objecten heeft het familiemuseum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland.

Lees meer

Museum EICAS preview

In Museum EICAS preview maakt u kennis met kunstenaars van de Nederlandse NUL-beweging, waaronder werken van Jan Henderikse, Armando, herman de vries en Henk Peeters.

Lees meer