Deventer musea

In een historische stad als Deventer is veel aandacht voor geschiedenis. De opzet van de presentatie van dit rijke culturele erfgoed is vernieuwd.
De Brink met op de achtergrond de Waag

Tentoonstellingsruimte stadhuis Deventer

In de tentoonstellingsruimte van het stadhuis in Deventer op Grote Kerkhof 1 heeft regelmatig een expositie plaats. Van 16 april tot en met 11 mei 2018 kunt u een bezoek brengen aan de expositie Kleurrijk Werkgeluk.

De Waag

In De Waag op de Brink wordt een nieuwe erfgoedpresentatie opgezet op basis van de gemeentelijke collectie van Deventer. Aan de hand van topstukken uit de collectie kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende interessante verhalen die de rijke geschiedenis van de stad Deventer vertellen. Lees meer op de pagina Museum De Waag.

Speelgoedmuseum

In Deventer kunt u het Speelgoedmuseum bezoeken. Dit museum neemt u mee in de geschiedenis van speelgoed. Op de website www.speelgoedmuseumdeventer.nl vindt u meer informatie.

Vernieuwde presentatie

Deventer is rijk aan cultureel erfgoed van toen, nu en straks. Al een aantal jaren heeft de gemeente Deventer de ambitie om de presentatie van al het culturele erfgoed te vernieuwen.

Het gemeentebestuur heeft in 2013 besloten om de presentatie van dat erfgoed geheel anders vorm te geven. Lees meer op 'Het Deventer verhaal: erfgoed & meer'.

VVV Deventer

Voor meer informatie over bezienswaardigheden kunt u terecht bij VVV Deventer.

English Deutsch