Deventer musea

In een historische stad als Deventer is veel aandacht voor geschiedenis. De opzet van de presentatie van dit rijke culturele erfgoed is vernieuwd.
De Brink met op de achtergrond de Waag

Tentoonstellingsruimte stadhuis Deventer

De Stadsetalage is de tentoonstellingsruimte van het stadhuis in Deventer op Grote Kerkhof 1. Hier zijn regelmatig exposities. U vindt hier ook het Duurzaamheidscentrum Deventer.

De Waag

Op de website van Museum De Waag en op Deventer verhaal vindt u alle informatie over De Waag en haar tentoonstellingen. Museum De Waag biedt elke donderdag en zondag om 14.00 uur een gratis rondleiding aan.

In De Waag wordt een nieuwe erfgoedpresentatie opgezet op basis van de gemeentelijke collectie van Deventer. Aan de hand van topstukken uit de collectie en interessante exposities kunnen bezoekers kennismaken met de verschillende verhalen die de rijke geschiedenis van de stad Deventer vertellen.

Athenaeumbibliotheek

Bij de Athenaeumbibliotheek bent u van harte welkom voor het lenen en inzien van boeken. Daarnaast zijn er regelmatig lezingen en tijdelijke tentoonstellingen. Er is ook een permanente tentoonstelling: De Schatkamer van Deventer Boekenstad. Deze gaat over de geschiedenis van het boek. Ook is er aandacht voor de belangrijke rol die Deventer Boekenstad al eeuwen speelt.

Geert Groote Huis

In het Geert Groote Huis wordt het verhaal van deze belangrijke Deventenaar verteld. Geert Groote (1340 - 1384) is de grondlegger van de Moderne Devotie. Dit museum is gebouwd op de fundamenten van de 1e kapel van de Broeders van het Gemene Leven, aan het Lamme van Dieseplein.

Op de website van het Geert Groote Huis vindt u informatie over wat er in het huis te zien en te beleven is, en wanneer u het kunt bezoeken. In het kenniscentrum vindt u veel literatuur over Geert Groote en de Moderne Devotie.

Speelgoedmuseum

Speelgoedmuseum Deventer biedt een geweldige belevenis voor jong en oud. Met 14.000 objecten heeft het familiemuseum de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland.

Het speelgoedmuseum neemt u mee in de geschiedenis van speelgoed. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, entree en tentoonstellingen op de website hetspeelgoedmuseum.nl.

Museum EICAS preview

In Museum EICAS preview maakt u kennis met kunstenaars van de Nederlandse NUL-beweging, waaronder werken van Jan Henderikse, Armando, herman de vries en Henk Peeters. Naast de vaste collectie zijn er tijdelijke exposities te zien van hedendaagse kunstenaars. Op www.eicas.nl vindt u alle actuele informatie.

Vernieuwde presentatie

Deventer is rijk aan cultureel erfgoed van toen, nu en straks. Al een aantal jaren heeft de gemeente Deventer de ambitie om de presentatie van al het culturele erfgoed te vernieuwen.

Het gemeentebestuur heeft in 2013 besloten om de presentatie van dat erfgoed geheel anders vorm te geven. Lees meer op 'Het Deventer verhaal: erfgoed & meer'.

VVV Deventer

Voor meer informatie over bezienswaardigheden kunt u terecht bij VVV Deventer.

English Deutsch