Wereldlokaal Deventer: een nieuwe serie wereldmuziek

Dankzij een nieuw initiatief van het Centrum voor Diversiteit & Samenleving (CDS) wordt het culturele aanbod in Deventer meer divers. Dat betekent: meer aandacht voor muziek uit andere culturen.

Onder voorbehoud van de situatie rond het coronavirus staan deze optredens gepland:

 • vrijdag 24 september
  muziek van Duo Nawa in de Bergkerk
  Aanvang 20.00 uur, toegang € 10.
 • zaterdag 2 oktober
  Trio Tatavla brengt volksmuziek uit Griekenland en Turkije in de Schouwburg
  Aanvang 20.30 uur, toegang € 18. 
 • vrijdag 15 oktober
  impro-jazz met een Molukse inkleuring van Boi Akih in de Schouwburg
  Aanvang 20.30 uur, toegang € 20.

Samenwerking Centrum voor Diversiteit & Samenleving

Het CDS heeft samen met podia en vrijwilligersinitiatieven in Deventer en partner-organisaties in Zutphen, Enschede, Lochem en Ede de samenwerking versterkt. Het doel is rond wereldmuziek en aanpalende muzikale terreinen in Deventer te komen tot meer samenhang en om in diverse steden in Gelderland en Overijssel een reeks publiekstrekkende, authentieke en eigentijdse wereldmuziekvoorstellingen te realiseren.

Het CDS werkt in Deventer intensief samen met de Bibliotheek, het Burgerweeshuis, het Etty Hillesum Centrum, migranten- en vluchtelingenorganisaties, MIMIK, de Schouwburg en de Zaterdagmiddagconcerten Deventer. Aansluitend aan de concerten organiseert het CDS onder de noemer Wereldlokaal Plus participatie-activiteiten, zoals workshops zang en muziek, presentaties, lezingen en debat naar aanleiding van de muziekoptredens.

De serie Wereldlokaal Deventer is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Deventer, de Provincie Overijssel, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, de Deventer Cultuur Club, Stichting Wesselings-van Breemen, Stichting Erven Witteveen en de Regering van Vlaanderen.

English Deutsch