Logo gemeente Deventer

Uitreiking Jeugdlintjes in Deventer

Op 20 november (de Internationale Dag van de Rechten van het Kind) zijn in Deventer voor de 3e keer de jeugdlintjes uitgereikt.

De jeugdlintjes zijn uitgereikt door burgemeester Ron König, voorzitter van de jury: “We willen kinderen in het zonnetje zetten die zich op een bijzondere manier belangeloos inzetten voor anderen of voor de samenleving. Ze zijn daarmee een voorbeeld voor andere kinderen èn volwassenen.”

Ontvangers van het jeugdlintje

Dit jaar ging het jeugdlintje naar één individu en naar een groep kinderen tussen de 11 en 13 jaar.

 

Anne Pleizier, 15 jaar

Vanaf haar 12e is Anne elke week actief bij Stichting De Klup; zij geeft daar zwemles aan kinderen en volwassenen met een beperking. Daarnaast is zij actief betrokken bij ideeënpanel Iedereen Actief. Dit is een diverse groep jongeren met en zonder beperking die ideeën uitwerken en realiseren om iets moois te doen voor de Deventer samenleving. Daarnaast is zij coach bij Iedereen Actief en leert anderen kennis maken met sport, bewegen, dans en theater. In de zomermaanden is zij tevens zwemcoach in zwembad Looërmarke. Ze geeft dan zwemles aan kinderen uit Bathmen en Lettele. 

 

Kleur Je Dans Groep, 11 t/m 13 jaar

Onder begeleiding van een danscoach geeft deze groep kinderen al twee jaar danslessen. De kinderen zijn tussen de 11 en 13 jaar: Darryl Sambo, Alyzee Sambo, Jessica Mungroop, Snit Gebremeskel, Delina Gebremeskel, Fanta Magassouba en Jahnuel van Gurp. Wekelijks geven zij danslessen aan deelnemers met een beperking of aan statushouders. Ook verzorgen ze dans-workshops aan grote groepen kinderen en treden ze voor hen op. Deelnemende kinderen zijn veelal naar deze groep doorverwezen door bijvoorbeeld school, hulpinstanties of wijkteams. 

 

Aanmoediging

Het jeugdlintje werd in 2021 voor het eerst uitgereikt. Het lintje geldt als een aanmoediging voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die zich vrijwillig inzetten voor mensen om hen heen. Een jury beoordeelt wie van de voorgedragen kinderen het lintje krijgen. 

 

Jury

Naast burgemeester Ron König (juryvoorzitter) bestaat de jury uit Maarten Kuiper (directeur van Sportbedrijf Deventer), Dennis Platvoet (artistiek en zakelijk coördinator van productiehuis BRUT) en singer-songwriter Rob Dekay. 

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op X (voorheen Twitter), Facebook en Instagram.