Logo gemeente Deventer

Deventer staat stil bij één jaar oorlog in Oekraïne

Wilhelminabrug over de IJssel is verlicht in blauw en geel, de kleuren van de vlag van Oekraïne.

Het is op vrijdag 24 februari precies één jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel en de oorlog uitbrak. Ook Deventer staat hier bij stil.

In Deventer werd al snel opvang georganiseerd voor vluchtelingen uit Oekraïne: aan de Keulenstraat, de Keizerstraat en de Singel. Ook gastgezinnen namen vluchtelingen op. Voor de vluchtelingen zelf en de gastgezinnen wordt vrijdag een besloten bijeenkomst georganiseerd, waar mensen bijeen komen om elkaar te ontmoeten en om de doden te herdenken.

“Hoe Deventer de vluchtelingen uit Oekraïne heeft opgevangen, vind ik heel bijzonder en daarvoor ben ik ook dankbaar”, zegt burgemeester Ron König. “Maar de ontwikkelingen in die regio zijn nog weinig hoopgevend. We moeten er rekening mee houden dat veel Oekraïense vluchtelingen langere tijd in Nederland zullen blijven.”

Vrijdagavond zal ook de Wilhelminabrug over de IJssel worden verlicht in blauw en geel, de kleuren van de vlag van Oekraïne.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.

Wilhelminabrug over de IJssel is verlicht in blauw en geel, de kleuren van de vlag van Oekraïne.