Logo gemeente Deventer

Goede Vrijdagmarkt in Deventer binnenstad

Traditioneel wordt de Deventer binnenstad op Goede Vrijdag (dit jaar op 7 april) bevolkt door stille kramers en standwerkers.

Het is één van de oudste, grootste en gezelligste jaarmarkten van Oost-Nederland. De marktkooplieden hebben van 9.00 uur tot 16.00 uur hun waren uitgestald in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat. 

Paasboerderij

Voor de kinderen is er een draaimolen en een ‘Paasboerderij’ die in het teken staat van jonge dieren. De Goede Vrijdagmarkt is één van de oudste jaarmarkten van ons land en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. De markt is zeer in trek bij de Deventer bevolking, maar trekt ook veel belangstellenden uit de regio. 

Opbouw

Op donderdag 6 april 2022 om 21.00 uur worden de toegangswegen (Zandpoort, Keizerstraat, Korte Bisschopstraat, Kleine en Grote Overstraat, Polstraat, Assenstraat, Menstraat en Rijkmanstraat) voor voertuigen afgesloten voor de opbouw van de markt.

Parkeerverbod

Voor de Brink en Zandpoort geldt een parkeerverbod van donderdag 6 april 19.00 uur tot vrijdag 7 april 20.00 uur. Dit alles wordt met borden aangegeven.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.