Logo gemeente Deventer

College Deventer doet mee aan NLdoet

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023 organiseert het Oranje Fonds de jaarlijkse NLdoet-vrijwilligersdagen. Ook de burgemeester en wethouders van Deventer doen mee.

Zij steken op vrijdag 10 maart hun handen uit de mouwen bij Carinova-woonzorgcomplex St. Jozef.

“We willen hiermee onderstrepen dat álle vrijwilligers het hele jaar door belangrijk werk doen voor Deventer en haar inwoners”, zegt wethouder Rob de Geest die ‘Vrijwilligers’ in zijn portefeuille heeft. “We hebben ook onze medewerkers opgeroepen om mee te doen aan NLdoet en hopen dat ook veel inwoners van Deventer meedoen.”

 

Nieuwe aanwas

Anja Winkelaar is directeur Woonzorg bij Carinova en is blij met de aandacht voor het vrijwilligerswerk. “Bij Carinova werken bijna 1000 vrijwilligers en tijdens NLdoet komen daar nog velen bij”, zegt zij en ze hoopt dat NLdoet ook leidt tot nieuwe aanwas. “Dit jaar zijn we ontzettend verrast door het aantal aanmeldingen van mensen, gemeenten én bedrijven voor de actie. Dat vinden we natuurlijk geweldig. Samen steken we de handen uit de mouwen en maken we er een mooie dag van. En wie weet worden mensen wel enthousiast om zich ook na NLdoet als vrijwilliger in te zetten."

 

Ertoe doen

NLdoet wil iedereen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen. Doordat er veel keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

 

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet zich in, voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin mensen zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden. De steun van onder andere de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.