Logo gemeente Deventer

100-jarig bestaan Kynologenclub Deventer en omstreken

Tijdens het jubileumfeest op zondag 4 juni 2023 wordt Kynologenclub Deventer e.o. (KCD) ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Deventer.

1 januari 1923 werd de vereniging opgericht. Zij heeft ruim 300 leden en daarnaast enkele 10-tallen cursisten. De KCD heeft een sociaal-maatschappelijke functie. De maatschappij vraagt dat honden goed zijn opgevoed en zich sociaal gedragen. Aan de andere kant is ook het welzijn van de hond van groot belang. De vereniging geeft daarom diverse cursussen op allerlei niveaus aan mensen met hun hond.

 

Gulden Boek

De gemeenteraad kan besluiten de inschrijving in het Gulden Boek, als blijk van waardering, toe te kennen aan onder andere jubilerende plaatselijke organisaties, die een bijzondere betekenis hebben voor (de uitstraling van) de gemeente Deventer. 

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.