Logo gemeente Deventer

Deventer Stadsspeld voor de heer Littooij

Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Deventer Kano Vereniging heeft burgemeester Ron K├Ânig de Deventer Stadsspeld uitgereikt aan de heer S.L. Littooij.

Siep Littooij is van 2012 tot afgelopen maart voorzitter geweest van de Deventer Kano Vereniging.

In die periode heeft hij de kanovereniging omgevormd tot een niet-commercieel outdoor centrum aan de prachtige IJssel. Binnen dit centrum is er ruimte voor diverse kano-disciplines, evenals andere outdoor-sportactiviteiten. 

 

Deventer Kano Vereniging

Als het gezicht van de vereniging tijdens toernooien en open dagen heeft de heer Littooij voortdurend de contacten onderhouden met de pers, ambtenaren, het Sportbedrijf Deventer, het watersportverbond en subsidies aangevraagd om de groei en ontwikkeling van de vereniging te ondersteunen. Dankzij zijn toewijding en inspanningen is het ledental van de Deventer Kano Vereniging gestaag gegroeid naar maar liefst 200 leden.

Een ander opmerkelijk aspect van de bijdrage van Siep Littooij is zijn organisatorische talent. Hij heeft diverse beheergroepen samengesteld, waarin groepjes leden verantwoordelijkheid hebben gekregen voor het beheer en onderhoud van verschillende delen van de vereniging. 

Daarnaast heeft de heer Littooij zijn handen uit de mouwen gestoken bij de renovatie van de kantine en de aanleg van het dakterras.


Deventer Stadsspeld

De Deventer Stadsspeld is een gemeentelijke onderscheiding die blijk geeft van waardering en erkentelijkheid aan personen die zich ten minste 10 jaar lang hebben ingezet voor de Deventer samenleving. Het college van burgemeester en wethouders kent deze onderscheiding toe.  

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op X (voorheen Twitter), Facebook en Instagram.