Logo gemeente Deventer

Gratis fietsparkeren met toezicht tijdens uitgaansavonden

Bezoekers van de binnenstad van Deventer kunnen hun fiets voortaan ook tijdens de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond gratis onder toezicht parkeren in de fietsenstalling Op de Keizer (achter de Hema).

Sinds 25 januari 2024 zijn daar tijdens deze 3 avonden van 17.00 tot 23.00 uur 2 beveiligers van Vigilat aanwezig.

 

Winkeltijden

Tot nu toe was de fietsenstalling achter de Hema alleen van dinsdag tot en met zondag tijdens winkeltijden bemenst. Op verzoek van de gemeenteraad heeft de gemeente nu ook geregeld dat er op 3 uitgaansavonden toezicht aanwezig is. Dit is prettig voor mensen die naar de film, het café of het restaurant gaan.

 

Later naar huis

Op de uitgaansavonden vertrekken de beveiligers om 23.00 uur. De stalling blijft wel open, en geparkeerde fietsen kunnen blijven staan, maar dan zonder toezicht. Mensen die later naar huis willen, kunnen hun fiets dus wel gewoon uit de stalling halen. 

 

Verbeteren

Steeds meer mensen komen op de fiets naar de binnenstad. Dat is gezond, het is duurzaam en het bespaart ruimte. De gemeente wil het fietsers graag zo makkelijk mogelijk maken. Op dit moment wordt gekeken welke maatregelen het fietsparkeren in de binnenstad nog verder kunnen verbeteren.

 

Tijdelijk

Het gratis fietsparkeren onder toezicht tijdens de uitgaansavonden in Op de Keizer is een tijdelijke oplossing. De gemeente onderzoekt de komende tijd de mogelijkheden van een definitieve bemenste fietsenstalling tijdens de uitgaansavonden. 

 

Kijk voor een overzicht van de fietsenstallingen op: Fietsenstallingen | Deventer.nl

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op X (voorheen Twitter), Facebook en Instagram.